Bruno Šimleša predstavio svoju knjigu: Virovitičani saznali više o zdravlju i kako ga očuvati

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica jučer (utorak) je održano predstavljanje nove knjige autora iz područja popularne psihologije i duhovnosti Brune Šimleše, „(P)ostati zdrav“.

Mnoštvo okupljenih pozdravila je voditeljica Stručno-znanstvenog odjela Mirjana Kotromanović, a ton i dinamiku večeri uspostavio je sam autor naglasivši da su njegova predavanja dijalog, ne monolog, što su okupljeni Virovitičani rado prihvatili. Osim zanimljivih pitanja koja su dolazila iz publike, bilo je tu i simpatičnih šala s obje strane koja su ovu večer, bez sumnje, ostavila svima prisutnima u dobrom sjećanju.

O tome kako je naše fizičko zdravlje povezano s psihičkim i emocionalnim stanjem, o samopouzdanju i samokritičnosti, o načinima pružanja potpore bližnjima koji boluju od raka, kao i o mnogim drugim temama govorio je ovaj rođeni Bjelovarac koji iza sebe u svojoj 20-godišnjoj spisateljskoj karijeri ima 10 izdanih knjiga.

– Ova knjiga govori o tome kako naše misli, emocije i odnosi utječu na naše zdravlje. Prije smo spekulirali da „nekako“ utječu, a danas itekako znamo da kad radimo nešto u čemu uživamo i kada provodimo vrijeme s ljudima koje volimo to pozitivno utječe na naše zdravlje, a kada zamjeramo i puni smo tuge da to negativno utječe na zdravlje. Knjiga istražuje kako bolje upravljati svojom „tvornicom lijekova“, odnosno svojim srcem i umom – otkrio je Bruno Šimleša te otkrio svoje planove za budućnost među kojima je, naravno, i nova knjiga.

– Trenutno uživam u promocijama knjige po čitavoj Hrvatskoj jer su konačno normalne aktivnosti krenule tako da sam skoro svaki dan negdje. U lipnju radim na osobnoj avanturi i idem šetati i uživati u divlji Sjedinjenih Američkih Država, nadam se bez divljih životinja koje ne želim sresti na sjeveru Colorada. Veselim se svojim projektima. U kolovozu sa suprugom ću hodati od Knina do Prevlake čime ćemo skupljati novac za udrugu „Sve za nju“, savršenu zagrebačku udrugu koja pruža psihološku pomoć oboljelima od raka. Najesen počinjem pisati novu knjigu o zdravlju, ali ona će se više ticati i kritike duhovne literature koja se bavi zdravljem, i možda kritike medicinskog sustava, te još više savjeta okolini oboljelih koja često ima dobre namjere ali ne zna to provesti u djelo – zaključio je B. Šimleša.

(www.icv.hr, eat; foto: E. Aragović Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content