Druga ekipa virovitičkih košarkašica do 15 godina četvrtom pobjedom prometnula se u najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg prvenstva

Druga ekipa ŽKK Virovitice do 15 godina starosti odigrala je još jednu odličnu utakmicu i pobjedila Mladost iz Ivanovca. Djevojke koje su najmlađe u ligi hrabro igraju ovogodišnje prvenstvo te su upisale svoju već četvrtu pobjedu.

Osnovni zadatak formiranja ove ekipe je da mlađe djevojke odigraju što više utakmica u jačoj konkurenciji, jer u prvoj ekipi Z-15 zbog propozicija ima mjesta za samo pet djevojaka koje su 2009. godište i mlađe. Ovom pobjedom djevojke su iza sebe ostavile prve ekipe Koprivnice i Mladosti iz Ivanovca te još jednom pokazale da se na njih ozbiljno treba računati.

Utakmica je od starta tekla samo u jednom smjeru. Virovitičanke su do poluvremena vodile već 24:8, da bi u drugom dijelu djevojke održavale prednost do konačnih 44:26.

Najefikasnija igračica bila je Ena Salajić s 14 postignutih koševa. Dorotea Blažičević postigla je 8 koševa, a po 7 koševa postigle su Lorena Kanižaj i Monika Požežanac Sabolić. Lana Ivoš ubacila je 4 koša, a u strijelce su se upisale i Eva Duršot i Nina Hetzel.

Djevojkama još predstoji utakmica kontra Bistre iz Molvi koja je upisala šest prvenstvenih pobjeda. Bit će to još jedan neizvjestan dvoboj koji će donijeti novo iskustvo mlađahnim Virovitičankama.

ŽKK Virovitica – ŽKK Mladost Ivanovec 44:26

ŽKK Virovitica: Bajivić, Požežanac Sabolić 7, Ivoš 4, Blažičević 8, Kanižaj 7, Duršot 2, Čevelak i Salajić 14.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content