Humanitarnom utakmicom između navijača Dinama i Hajduka prikupljena pomoć za Ukrajinke koje trenutno žive u Svetom Đurađu

U organizaciji Mjesnog odbora Sveti Đurađ, Nogometnog kluba „Sveti Đurađ“, Udruge navijača GNK Dinamo iz Virovitice i Društva prijatelja Hajduka iz Virovitice u petak, 8. Travnja na mjesnom nogometnom igralištu organizirana je humanitarna utakmica na kojoj je skupljana novčana pomoć za četiri Ukrajinke, Olenu i Viru Kurylo, Valentynu Vidmych i Annu Shkurina koje su utočište od rata pronašle u Svetom Đurađu.

O detaljima organizacije ove hvalevrijedne akcije ispričali su nam organizatori.

– Ideja za nekakvom humanitarnom akcijom je potekla na prijedlog Josipa Kvrgnjaša, predsjednika Udruge navijača GNK Dinamo. Predložio sam da to učinimo organizirajući utakmicu između navijača Dinama i Hajduka te da tako prikupimo dobrovoljne priloge. Hvala udrugama što su obje odmah prihvatile prijedlog, preostalo je samo nama, Nogometnom klubu i Mjesnom odboru, sve organizirati. Mislim da smo u tome uspjeli, hvala svima na odazivu – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Sveti Đurađ i Nogometnog kluba „Sveti Đurađ“, ujedno i domaćin akcije, Ivan Ćavarušić.

Humanitarne akcije bez problema brzo spajaju navijače dva suparnička kluba.

– Rat je bio kod nas, zato znamo kako je trenutno u Ukrajini i kako je ljudima pogođenima ratnim stradanjima. Cilj nam je bio pokazati suosjećanje i humanost te pomoći trenutnim stanovnicama Svetog Đurađa – rekao je Josip Kvrgnjaš, predsjednik Udruge navijača GNK Dinamo iz Virovitice i zahvalio Društvu prijatelja Hajduka na suradnji.

IMG_1090-Custom

– Akciji smo se priključili bez puno razmišljanja, želimo pomoći kad god to možemo. Hvala organizatorima, Mjesnom odboru Sveti Đurađ, Ivanu Ćavarušiću i Josipu Kvrgnjašu, koji su inicirali ovu akciju za pomoć obitelji iz Ukrajine koja se smjestila u Svetom Đurađu i što su nas pozvali – naglasio je predsjednik Društva prijatelja Hajduka iz Virovitice Krešimir Adamović.

Nogometna utakmica privukla je dvjestotinjak gledatelja koji su se rado priključili akciji sakupljanja dobrovoljnih priloga. Za dvije ekipe nastupili su brojni mladi i nešto stariji igrači nogometnih klubova iz šire virovitičke okolice.

U početnom naletu navijači Hajduka poveli su zgoditkom Marina Grizelja koji dobro poznaje teren jer je godinama igrao za Sveti Đurađ.

Potom su s dva lijepa zgoditka navijači Dinama preokrenuli rezultat. Strijelac prvog bio je Ivan Topić, a drugoga je postigao Matija Jerbić. S prednošću 2:1 igrača u plavim majicama otišlo se na odmor.

IMG_1139-Custom

U drugom dijelu Dinamovci su propustili nekoliko prilika da osiguraju pobjedu. Nekoliko minuta prije kraja Marino Grizelj svojim drugim zgoditkom postavio je konačnih 2:2, tako je humanitarna utakmica završila bez pobjednika.

Utakmicu je, bez ijedne sporne situacije, odsudila sudačka trojka Matija Presečan, Ivona Majstorović i Dora Duvnjak.

Nakon utakmice, u nazočnosti svih organizatora akcije, Oleni, Valentyni, Viri i Anni uručeno je prikupljenih 7.650 kuna.

Nove stanovnice Svetog Đurađa iz Ukrajine, među kojima su tri iz Harkiva te jedna iz Mariupolja, oduševljene su prijemom u novoj sredini, kao i pomoći u svakodnevnom životu, koja je kako kažu, prisutna na svakom koraku.  

– Hvala svima koju su se danas okupili kako bi nam pomogli. Zahvalne smo što nam svakodnevno svi priskaču u pomoć. Susjedi iz Svetog Đurađa su nam stalno pri ruci kao i Crveni križ i na tome smo neizmjerno zahvalne – rekla je Olena Kurylo iz Harkiva u Ukrajini.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content