Košarkašice Virovitice, kao najmlađa juniorska ekipa u ligi upisale još jednu veliku pobjedu

Kada je započelo Prvenstvo juniorki Regije Sjever za košarkašice, koja okuplja najbolje košarkaške klubove iz pet županija sjevera Hrvatske, svaki poraz košarkašica iz Virovitice istaknut je s ‘pravom’ kao novo iskustvo, a svaka eventualna pobjeda graničila bi sa senzacijom. Naime, kod protivnica mahom se radi o igračicama koje igraju u seniorskim ekipama u svojim prvoligaškim klubovima. Imajući sve to u vidu, ne može se zaboraviti fantastična utakmica u prvom kolu kupa kada su djevojke iz Virovitice izbacile prvoligašku seniorsku ekipu Radosti iz Čakovca napravivši najveće iznenađenje ovogodišnjeg Kupa Ružice Meglaj Rimac.

Upravo na dan igranja finala Kupa u kojem je Trešnjevka u Požegi napravila iznenađenje i isti osvojila po prvi put u svojoj povijesti i juniorke Virovitičanki napravile su veliko iznenađenje i deklasirale Vindi iz Varaždina.

Iako neočekivano, Virovitičanke su se od samog početka nametnule svoj ritam i iz minute u minutu povećavale svoju prednost. Iako fizički nešto jače i više Varaždinke su izgubile borbu pod obručima pod kojima su vladale sestre blizanke Cindrić.

Najefikasnija igračica susreta bila je Lucija Cindrić koja je uz veliki broj uspješnih skokova dodala i 21 postignuti koš. Odlično su je pratile Nika Kozlinger s 14 postignutih koševa i Mia Deskar koja je u svojih 10 postignutih koševa ‘ugradila’ i dvije trice. Lucija Cindrić postigla je 9 koševa, dok je Marta Leda Kalaš otvorila svoje pogotke lijepom tricom te na kraju upisala 7 koševa.

U strijelce su se upisale i Martina Sabo te Nika Pavelić, dok je Arijana Babić dodala jedan uspješan skok. Utakmicu će sigurno zapamtiti trinaestogodišnjakinje Nika Gverić i Margareta Cenger jer su odigrale svoje prve juniorske minute u životu.

Na kraju, možemo zaključiti da su Virovitičanke ovom pobjedom osigurale peto mjesto u Prvenstvu juniorki Regije Sjever što je u svakom slučaju više od ovogodišnjih očekivanja u ovom natjecanju.

ŽKK Virovitica – ŽKK Vindi 64:45

ŽKK VIROVITICA: Nika Kozlinger 14, Mia Deskar 10, Lucija Cindrić 21, Lana Cindrić 9, Marta Leda Kalaš 7, Martina Sabo 2, Nika Pavelić 1, Arijana Babić, Margareta Cenger i Nika Gverić. Trener Robert Fritz.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content