Minute za tebe: Zadrži Božji mir u sebi

Dragi čitatelji, ove korizme pokrenuli smo emisiju “Minute za tebe” u kojima ćemo u našem radijskom programu i putem portala icv.hr širiti lijepu vijest i poruku ohrabrenja za svaki dan.
Kroz ovaj hod i promišljanje vodi nas fra Marino Kuzminski iz Župe sv. Roka u Virovitici.

Hvaljen Isus i Marija!

Što smo bliže kraju korizme tj Uskrsu to češće slušamo kulminaciju netrpeljivosti farizeja i pismoznanaca. Umjesto da uče od Boga oni se uporno uzdaju u svoju snagu i svoju pamet želeći riješiti se tako zvanog kamenčića u cipeli.

Isus ne može drugačije nego svjedočiti ljubav, dobrotu i istinu. Njegova djela naravno da svjedoče i da izazivaju savjesti onih koji samo gledaju na svoj status i položaj.
Na kraju korizme ili na kraju bilo koje faze našega života dobro je napraviti kratku rekapitulaciju i utvrditi gdje se nalazimo. Kako nam je prolazila korizma osjećali smo i zamor i možda se koji put spotaknuli. I sad na kraju pogledajmo što smo postigli.

Što me smeta u mom životu i životu onih koje Gospodin stavlja na moj životni put? Dopuštam li da ono dobro koje vidim utječe pozitivno na mene ili to u meni stvara gnjev i ljubomoru?

Nadam se da smo se dali u školu poniznosti i da se nećemo spuštati na niže grane našeg postojanja predajući se grijehu. Možda nismo postigli neku veliku savršenost i zapravo nije bit da u svemu budemo savršeni. Bit našega života je poučljivost.

Ono što Isus uči (osim ljubavi i dobra) jest da zadržiš Božji mir u sebi i u nevoljama života nastaviš s Njim mirno ići kroz oluje. Kažu poslije kiše uvijek dolazi sunce – svanut će i tebi i meni. Ako ne prije onda na Uskrsno jutro.

(www.icv.hr, foto: pixabay)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content