Mnoštvo građana uživalo na virovitičkom Uskrsnom sajmu: Lucija Đurasević najbolja u potrazi za pisanicama

U organizaciji Grada Virovitice, Turističke zajednice grada Virovitice, Kreativne udruge Unikat i Flore VTC, danas (subota) se na šetnici ispred virovitičke Gimnazije održao Uskrsni sajam.

Iako je službeni početak sajma bio u 9 sati, mnogi mališani su u pratnji svojih roditelja već ranije došli na šetnicu, puni iščekivanja posebnog događaja koji je bio organiziran za njih – velike potrage za pisanicama.

Svojim simpatičnim nastupom, koji su pomno pratile kamere mnoštva ponosnih roditelja, sajam su otvorili polaznici Glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica. Nakon raspjevanih mališana, nastup Gradske glazbe Virovitica i njihovih mažoretkinja izazvao je veliki pljesak i ovacije. Posljednja scenska točka prije potrage za uskrsnim jajima bio je energični nastup Virovitičkih mažoretkinja koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

A tada, u 10 sati počeo je događaj dana. Mnoštvo virovitičkih mališana strpljivo je odradilo prijave za potragu jaja koja je izgubio nespretni Uskrsni zeko, kao i poslušalo upute o istoj, naročito onu koja se zbog njihove sigurnosti ponovila nekoliko puta, odnosno da tijekom potrage za pisanicama ne izlaze za cestu.

Narednih sat vremena, virovitički Gradski park vrvio je djecom svih uzrasta. Nije postojao kutak parka kojeg nisu pregledali ne bi li našli šarena uskrsna jaja – svaka vlat trave, grm, klupa i cijeli opkop oko parka, sve su to lokacije koje su bile pomno pretražene u nadi da upravo one kriju željena jaja.

Dok su naši najmlađi sugrađani uzbuđeno sudjelovali u potrazi za stotinama sakrivenih pisanica, oni nešto stariji i sa drugačijim interesima uživali su u šetnji štandovima. Raznorazni i šaroliki nakit i ukrasi, djela ruku lokalnih proizvođača i kreativnih udruga, mamili su poglede i bili odlični okidači za razgovore.

Nakon sat vremena, bilo je vrijeme za prebrojavanje pronađenih jaja te dodjelu nagrada onima najspretnijima i najsretnijima. Na trećem mjestu sa 84 skupljene pisanice bio je Luka Drača, drugo mjesto je sa 102 uskrsna jaja osvojio Noa Paloš, a na prvom mjestu je uvjerljivo došla, sa 112 skupljenih šarenih pisanica Lucija Đurasević. Poklone je dobitnicima uručila zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

– Samo sam pratila čovjeka koji je bacao jaja iz vrećice u travu i pokupila ih – tajnu svog uspjeha otkrila je Lucija i izazvala smijeh među okupljenima.

Osim nagrade za najveći broj pronađenih pisanica, nagradu je dobila i Tessa Jonaš, koja je uspjela pronaći i posebnog zlatnog zeca.

Nakon podjele prigodnih nagrada, okupljeni su mogli uživati u nastupima članova Češke besede Virovitica, KUD-a Virovitica te Folklorne skupine Matice umirovljeničkih udruga VPŽ.

Dok je po licima posjetitelja i dobroj atmosferi na šetnici bilo lako zaključiti da su se svi dobro zabavili na Uskrsnom sajmu, direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Katarina Đurđević otkrila je svoje dojmove, kao i olakšanje što kiša i loše vrijeme su ipak „dozvolili” događaju da se održi.

– Prezadovoljna sam današnjom manifestacijom, našim tradicionalnim Uskrsnim sajmom, ove godine pojačanim sa velikom potragom za pisanicama koja je, sudeći prema osmijesima djece i roditelja koji su se pojavili u ogromnom broju, bila zaista pun pogodak. Nekako već mogu, nadam se, najaviti za iduću godinu da ćemo veliku potragu za pisanicama učiniti tradicionalnom manifestacijom – zaključila je K. Đurđević.

Kako je bilo na sajmu, pogledajte u našoj fotogaleriji.

(www.icv.hr, eat, foto: E. Aragović Turkalj)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content