Nakon dvije godine pauze, u Čačince se ponovno vratio “Uskrsni sajam”: Velik broj djece uživao u raznim igrama i druženju s uskrsnim zecom

U organizaciji Društva naša djeca Čačinci i Turističke zajednice općine Čačinci, u Sportsko rekreacijskom centru “Rupa” održana je danas (nedjelja) tradicionalna čačinačka manifestacija, “Uskrsni sajam”.

Sve je počelo postavljanjem štandova izlagača iz Čačinaca i Orahovice koji su prezentirali uskrsne ukrase. Odjednom se odnekud pojavio i uskrsni zeko koji je razveselio one najmlađe, plesao, skakutao i fotografirao se s njima, da bi potom bio i glavni lik igara za djecu među kojima i potrage za pisanicama.

-Presretan sam što smo uspjeli organizirati ovaj sajam, odnosno treba svakako pohvaliti Društvo naša djeca i Turističku zajednicu koji su povukli najviše. Također sam iznimno sretan što se okupilo jako puno ljudi, posebno djece i to je pokazatelj koliko je svima njima nedostajalo druženja, zabave, zadovoljstva, veselja i dobrog raspoloženja, posebno na otvorenom. Siguran sam da ćemo ovu tradiciju nastaviti i narednih godina – rekao je načelnik općine Čačinci Alen Jurenac.

Uskrsni-sajam-1_900x600

Mališani su bili najsretniji, a bilo ih je iz cijele okolice.

-Meni je najbolji bio zeko, igrali smo se s njim i zezali, baš je bilo dobro – rekao je sedmogodišnji Ivano iz Nove Jošave.

Predsjednica Društva naša djeca Ana Krmpotić također je bila oduševljena tijekom cijelog programa.

-Presretni smo što je sajam uspio nakon dvije godine stanke zbog koronavirusa. Hvala svima koji su došli u velikom broju, našim izlagačima, a posebno djeci i njihovim roditeljima. Po viđenom, svi su bili sretni i zadovoljni i zbog toga smo još više sretni – rekla je Krmpotić.

Vesela zabava, potraga za pisanicama potrajala je gotovo do večeri, a kako su svi rekli, hvala Bogu da je vrijeme izdržalo.

-Najviše smo se bojali vremena, na samom početku je bilo hladno, digao se neki hladni vjetar, no hvala Bogu na kraju je izašlo sunce i bilo je odlično. Hvala doista svima koji su uložili ogroman trud, posebno Društvu naša djeca i eto, vratili smo Uskrsni sajam u naše Čačince – rekla je na kraju direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica te dodala kako je sajam bio humanitarnog karaktera, naime svi prikupljeni prilozi od prodaje bit će donirani u humanitarne svrhe.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content