Oni navijaju za nogomet: Zdravko Lazić – Grekša i Dejan Milošević – Milojko na sav glas govore ono o čemu drugi samo razmišljaju

Posjetiteljima nogometnih utakmica na širem virovitičkom području sigurno ne mogu ‘promaknuti’ dvije osobe: Zdravko Lazić – Grekša i Dejan Milošević – Milojko, koji su definitivno neizostavni dio svih ‘značajnijih’ nogometnih susreta. Njih dvojica često na sav glas kažu ono o čemu drugi samo razmišljaju.

Zdravko Lazić Grekša, kao dječarac ‘trčkarao’ je oko nogometnog terena na tadašnjem Borcu. Kako i sam kaže, nakon odrađenog ‘pripravničkog staža’ kod legendarnog Antuna Petrasa – Ate ušao je u pionirsku momčad za koju je igrao desetak godina s mnogim danas poznatim sugrađanima.

– U postveteranskoj dobi obilazim više manje sve terene u VPŽ i tako već nekoliko godina. Nemam omiljenu destinaciju, a volim otići tamo gdje se osjeti miris pečenja, na prvom mjestu u tom pogledu je Kapela Dvor gdje se sustavno vrši “uništavanje” stočarskog fonda koji, na veselje svih prisutnih, završi u nekom loncu – priča nam Grekša.

– Najdraži suputnici su mi kolega s posla Dejan Milošević, tzv. Ludi Milojko i dugovječni posjetitelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gospodin inženjer Zoran Petrić – Pero – ističe Grekša i otkriva nam svoje favorite sa županijskih travnjaka.

– Gledajući nogomet na županijskim terenima shvatio sam da mi je najomiljeniji igrač Toni Topić koji sa 26 godina nije shvatio da je profulao sport kojim se bavi i klub za koji navija. S druge strane, najomiljeniji glavni sudac mi je Nedeljko Marinović koji svojim markantnim i autoritativnim izgledom ‘ledi krv u žilama igrača’ te pomoćni sudac mladi Mihael Gobac, kojeg svojim talentom u budućnosti vidim uz liniju na utakmicama Lige prvaka. Uz ostale sudačke neznalice, najomraženiji sudac mi je bio Zoran Špoljarić, koji se na sreću svih ljubitelja nogometa, ostavio zviždaljke i otišao u druge ‘vode’. Najbolji trener u lokalnim okvirima je profinjeni trenerski mag NK Dinama iz Kapele Dvora – Zdravko Lazić – kaže Grekša

Od svog rođenja navija za najbolji hrvatski klub Dinamo, dok u europskim okvirima preferira engleskog giganta Liverpool. Trenutno mu je najbolji igrač Luka Modrić i nikad ne prežaljeni Zlatko Cico Kranjčar.

Uvjeren je da na Svjetskom prvenstvu Hrvatska ulazi u četvrtfinale. Uz nogomet, kaže, prati ‘Olimpijadu starih sportova’ po mjesnim odborima, kao i kuhanje paprikaša i ispijanje piva.

– Nogomet je danas, u odnosu na prije nekoliko godina je neusporediv, jer,  uz dužno poštovanje današnjim igračima, nekad se dolazilo s više poštovanja i ljubavi na nogometne utakmice – zaključuje Grekša

Greksa i Milojko 1

Dejan Milošević Milojko aktivno se bavio nogometom punih deset godina igrajući u Bratstvu iz Gornjeg Bazja. Nogometne utakmice posjećuje gotovo 20 godina, uglavnom u široj okolici Virovitice, pa je tako čest gost u Rezovcu, Lukaču, Kapeli Dvoru i Podgorju

– Najomiljeniji igrač iz lokalnih klubova mi je Ivan Škrablin, igrač Dinama Kapele Dvora. Doza drskosti u igri čini ga stepenicu boljim od ostalih, bar prema mojem skromnom mišljenju. Omiljeni sudac mi je Dinko Cafuta, jednostavno smatram da je najviše pravedan u sudskim odlukama. Ne mogu nikoga izdvojiti kao najomrženijeg. Ako se ne slažem s nekom odlukom na toj utakmici, onda mi je taj dan sudac koji sudi najomraženiji, no to su samo trenutci koji brzo prođu – kroz smijeh nam kaže Dejan, a kao najbolje trenere navodi Andrejasa Černelija, trenera Dinama iz Kapele Dvora i Miroslava Čora, trenera Lukača 05.

Što se tiče domaće lige, kao i Grekša, navijač je Dinama, a od stranih klubova najdraži mu je talijanski ‘div’ A. C. Milan.

Najbolji hrvatski igrač danas, prema njegovom izboru je Luka Ivanušec, a od stare ‘garde’ izdvaja Roberta Jarnija.

– Hrvatska nogometna reprezentacija, prema dosad viđenom, na Svjetskom prvenstvu u Kataru mora doći do osmine finala, a za dalje ćemo vidjeti – kaže Dejan, koji osim nogometa, voli pogledati dobru rukometnu utakmicu, pogotovo one hrvatske reprezentacije.

– U odnosu na prije desetak godina nogomet je postao još kvalitetniji i tehnički gledano savršeniji, ali i u sve većoj mjeri se ova, najvažnija sporedna stvar na svijetu, pretvara u unosan biznis, što narušava onu pravu nogometnu draž. No, unatoč tome, jedno se nikad neće promijeniti, a to je ljubav prema nogometu – ističe Dejan.

Ovog vikenda igra se nekoliko nogometnih derbija na virovitičkom području, a Grekšu i Milojka, po svemu sudeći, vidjet ćemo na velikom županijskom derbiju trećeligaša Virovitice i Papuka koji se igra na Vegeški, a možda i na gradskom derbiju u Milanovcu gdje će snage odmjeriti domaći Sokol i Sveti Đurađ.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content