U Orahovici odigran 6. Memorijal “Pave Vukelić – Pajo” u čast heroju Domovinskog rata: Pobjednik turnira 1234 Virovitica, najbolja igračica Una Grdić

U sklopu proslave Dana grada Orahovice i njenog 794. rođendana, na središnjem gradskom trgu odigran je 6. Memorijalni rukometni turnir “Pave Vukelić – Pajo” posvećen preminulom brigadiru Hrvatske vojske, istinskom hrvatskom heroju kojem su svi zajedno uoči početka turnira odali počast minutom šutnje.

Turnir je organizirao ŽRK Orahovica, dok su suorganizatori Grad Orahovica, Rukometni savez VPŽ, 81. gardijska bojna “Kumovi” Virovitica te Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i TZG Orahovica kroz projekt “FitIn Slavonija i Podravina”.

Sudjelovalo je pet ekipa i to ŽRK 1234 Virovitica, ŽRK Slatina, ŽRK Brod te ŽRK Orahovica 1 i 2, a na početku je sve igračice, trenere i roditelje pozdravila predsjednica ŽRK Orahovica Ljiljana Borić.

-Drago mi je da je nakon dvije godine stanke zbog korone, ovaj turnir ponovno s nama i da smo se svi okupili. Hvala svima koji ste se odazvali da zajedno proslavimo Dan našeg grada i prisjetimo se Pave Vukelića – rekla je Borić.

Memorijal-Pajo-1

U ime 81. gardijske bojne Kumovi čiji je Pajo bio sudionik i jedan od zapovjednika postrojbi, obratio se njegov suborac Miroslav Milovuković.

-Pajo je bio velik čovjek, heroj, prijatelj, kum, brat. Uvijek je govorio idem ja prvi, a onda vi, pravi vođa koji nas je doveo do mnogih pobjeda u Domovinskom ratu. Ovo je prekrasan čin da mu odamo dužno poštovanje i neizmjernu zahvalnost jer Pajo je volio sport, a posebno borilačke sportove i posebno ribolov. Hvala Ženskom rukometnom klubu Orahovica na tradicionalnoj organizaciji i svima koju su istoj pomogli te svima koji ste došli – rekao je Milovuković.

Šesti po redu Pajin turnir otvorio je orahovački gradonačelnik Saša Rister.

-Prije svega velika mi je čast otvoriti turnir za velikana Paju Vukelića, čovjeka koji je ostavio dubok i neizbrisiv trag u našem gradu, kojem će Orahovica vječno biti zahvalna. Od srca hvala ženskom rukometnom klubu koji ustraje na ovom memorijalu i time uz uspomenu na Paju čuva i uspomenu na Domovinski rat. Posebno mi je drago da je ovaj turnir i u sklopu Dana grada i jedna od najljepših čestitki za naš 794. rođendan. Najveći pobjednici, bez obzira na krajnji rezultat, su Pavo Vukelić Pajo i drage male rukometašice i sport kojim se bave – rekao je Rister.

Memorijal-Pajo-9999

U sportskom dijelu natjecanja odigran je sustav ‘svatko sa svakim’, a na kraju prvo mjesto pripalo je ŽRK 1234 Virovitica, drugo mjesto osvojila je ekipa Slatine, treće Brod, četvrto Orahovica 2 i peto Orahovica 1. Proglašena je i najbolja šestorka turnira u koju su ušli Una Grdić iz ŽRK 1234 Virovitica kao najbolja igračica, Ema Perković iz Broda kao strijelac, Jelena Kolarić iz Slatine kao vratarka te Magdalena Matajčić iz Orahovice 2, Tena Brbot iz Orahovice 1 i kao šesta, a ujedno i najmlađa sudionica turnira, petogodišnja Maris Knapić iz Slatine.

Nagrade najboljima uručili su gradonačelnik Saša Rister, Miroslav Milovuković u ime “Kumova” te predsjednik Rukometnog saveza VPŽ Antun Blažević.

-Prelijepa je ovo rukometna priredba posvećena jednom velikom čovjeku i heroju Domovinskog rata. Hvala Ženskom rukometnom klubu Orahovica koji radi odličan posao, općenito po pitanju razvoja rukometa u našoj županiji, a ovaj turnir je doista ‘šlag na tortu’. Hvala svim klubovima, igračicama, trenerima i roditeljima koji su došli i sudjelovali, a mi smo naravno kao Savez potpuno stali iza cijele priče – zaključio je Blažević.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content