Udruga voćara i vinogradara Našice održala godišnju skupštinu: Unatoč lošoj godini kvaliteta proizvoda neupitna

U rasadniku u Hrvatskim šuma u Našicama, u nazočnosti našičkog gradonačelnika Krešimira Kašube te pred mnoštvom vrijednih voćara i vinogradara te Udruga prijatelja održana je redovna, godišnja skupština Udruge voćara i vinogradara Našice. Nakon dosta teške i zahtjevne, slijedi iznimno izazovna godina za našičke voćare i vinogradare, a potvrdio je to i predsjednik Darko Cerovski.

– U prošloj godini smo radili u iznimno teškim uvjetima i to je već druga takva za redom zbog poznatih epidemioloških uvjeta i mjera čime je bilo jako teško uskladiti sve naše obveze te organizirati i pripremiti sve naše aktivnosti. Kako su mjere ponekad popuštale dali smo sve od sebe da iskoristimo svaku i najmanju priliku. Tako smo uspjeli organizirati neka predavanja kako bi educirali naše članove u cilju poboljšanja kvalitete našeg proizvoda.

Darko Cerovski

Isto tako održali smo i nekoliko radionica, zatim ocjenjivanje voćnih rakija, likera i vina, sudjelovali na dosta manifestacija i kada se sve uzme u obzir, itekako mogu biti zadovoljan s radom – rekao je Cerovski te nastavio u smjeru proizvodnje i rada u voćnjacima i vinogradima kako u prošloj tako i tekućoj godini.

– Što se tiče proizvodnje mi uvijek možemo i imamo razloga za reći da nismo zadovoljni, ali bez obzira na sve što nas prati, ne želimo kukati i plasirati neke prazne priče, nego dajemo sve od sebe za što bolji proizvod. Svjedoci smo svi ovog promjenjivog vremena, nema više godišnjih doba u ono vrijeme u kojem trebaju biti, sva se mijenjaju gotovo u svakom periodu.

Vocari i vinogradari Nasice 1

Mraz na primjer dođe kada ga najmanje očekuješ i napravi problem, evo neki već sada u ova prva četiri mjeseca nisu zadovoljni s obzirom na lokaciju svojih voćnjaka jer je evo nekidan bilo leda i neki su naši članovi dosta nastradali, posebno jedna u svom nasadu trešnje. Drugi dio, onaj s vinogradima je opet zahvaćen jakim mrazom tako da je stradala loza s mladim pupovima. Vegetacija je krenula, a mi već bilježimo štete i teško je prognozirati što će biti do kraja godine – zaključio je Darko Cerovski.

Nakon što su sva izvješća jednoglasno prihvaćena, obratili su se predstavnici Udruga prijatelja te na kraju i gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba naglasivši kako treba čestitati ovim vrijednim ljudima koji su izvukli maksimum kvalitete proizvoda u ovom teškom vremenu, te obećao punu potporu Grada i u budućem periodu.

Vocari i vinogradari Nasice 2

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content