Virovitičko-podravski župan i predsjednik ŽO HDZ-a VPŽ Igor Andrović, u povodu smrti Đure Dečaka, uputio je izraze sućuti obitelji Dečak

Virovitičko-podravski župan i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, u povodu smrti umirovljenog general-pukovnika Hrvatske vojske, bivšeg saborskog zastupnika i virovitičko-podravskog župana Đure Dečaka, uputio je izraze sućuti obitelji Dečak.

– U novijoj povijesti Virovitičko-podravske županije, ime Đure Dečaka upisano je velikim slovima. Od prvih demokratskih izbora i stvaranja Hrvatske demokratske zajednice na našem području 1990. godine, ustrojavanja dragovoljačkih odreda, stvaranja pobjedničke Hrvatske vojske kroz slavnu u 127. brigadu, ali i mirnodopskih uvjeta, u vremenima kada je bio virovitičko-podravski župan, saborski zastupnik, predsjednik Lovačkog saveza Hrvatske. Đuro Dečak je bio naš ponos, čovjek koji je brinuo za „malog čovjeka“, davao podršku svojim suborcima, pomagao djeci poginulih branitelja. Danas, kada smo tužnog srca primili vijest o odlasku Đure Dečaka, tužni smo i ponosni. Tužni jer smo izgubili velikog čovjeka i vizionara, ali ponosni jer smo poznavali čovjeka koji se uvijek borio za svoju sredinu, za Gradinu, Virovitičko-podravsku županiju i Hrvatsku. Hvala za sve. Iskrenu sućut upućujem obitelji Dečak.

(vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content