Državna poluzavršnica u košarci Regije Istok za učenice petih i šestih razreda: Košarkašice virovitičkih ‘Nazora’ uvjerljivim pobjedama do prvog mjesta

U sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimir Nazor u Virovitici, u organizaciji Školskog sportskog saveza Virovitičko–podravske županije, održana je Državna poluzavršnica u košarci za učenice petih i šestih razreda za Regiju Istok.

Na poluzavršnici su nastupile četiri ekipe: Goran iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Slavonskom Brodu, Jagoda iz Osnovne škole Jagode Truhelke iz Osijeka, Sloga iz Osnovne škole Borovo i Mladost iz Osnovne škole Vladimir Nazor iz Virovitice.

Igralo se kup sustavom. U prvom susretu domaća Mladost nakon uvjerljivog ulaska u utakmicu došla je do pobjede nad Goranom rezultatom 38:12. U drugom susretu Jagoda je pobijedila Slogu 25:18. U utakmici za treće mjesto Goran je u posljednje tri minute prelomio rezultat u svoju korist i pobijedio Slogu 29:17.

U finalu domaća Mladost još jednom je potvrdila svoju kvalitetu i došla do uvjerljive pobjede 39:7. Mladost se, uz pobjedu, plasirala na Državnu završnicu koja će se održati u Vinkovcima.

IMG_4152

Mladost: Lana Bajivić, Margareta Cenger, Tena Tolušić, Ena Salajić, Alisa Lovreković, Maja Lena Bucifal, Naya Čevelak, Lorena Kanižaj, Petra Kubin, Lea Štampar i Marija Počić. Voditelji: Ivan Šuper i Robert Cenger.

Pehare i priznanja ekipama podijelile su službene osobe na utakmicama i predsjednik Školskog sportskog saveza Virovitičko–podravske županije Saša Topić.

Rezultati:

Mladost – Goran 38:12
Sloga – Jagoda 18:25

Utakmica za treće mjesto:

Goran – Sloga 29:17

Finale:

Mladost – Jagoda 39:7

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content