Ružica, rođena Lukačanka, ovog tjedna kuhala u Večeri za 5: Prvi put pravila predjelo i glavno jelo, a gošće su bile oduševljene rezultatom

Ovaj će tjedan u ‘Večeri za 5 na selu’ kuhati pet kandidatkinja, a prva od njih bila je Ružica Anušić, rođena Lukačanka, koja trenutno živi u Prugovcu u sastavu općine Kloštar Podravski. Ružica je po zanimanju komercijalistica, a u goste su joj došle domaćica Lidija, kuharica Željka, medicinska sestra Ivana i umirovljenica Jadranka za koje je pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Žutilo na tanjuru, glavnog jela Svi vole šareno i deserta Dječja radost. Gošće su za početak uživale u juhi od tikve i batata koju je domaćica prvi put spravljala, baš kao i zečetinu, koja joj je također odlično ispala, a za desert se pobrinula Ružičina kći Nina, koja je dobila same komplimente za svoju tortu od čokolade i šumskog voća.

Image
Foto: Večera za 5 na selu/RTL

Prva ovotjedna domaćica ostavila je dojam vedre osobe, a na početku večeri gošće su za zdravicu odabrale domaći kruškovac koje prave Ružičine kćeri. „Kruškovac je imao solidan okus, nekad su ga žene pravile intenzivnijeg, ali ovo je prilagođeno suvremenim trendovima“, rekla je Jadranka.

Image
Foto: Večera za 5 na selu/RTL

Ružica je za predjelo poslužila juhu od tikve i batata i priznala gošćama kako ju je prvi put pravila. „To mi se svidjelo zato što je to bilo vrlo hrabro od nje i to je samo jedan plus“, rekla je Ivana, a Jadranka dodala: „Okus je bio jako dobar, sve je dobro pogođeno, namirnice uravnotežene, slano koliko treba.“ Kad je kušala, Ivani se svidio i okus, baš kao i Željki, no ne i Lidiji koja smatra kako juha ne može biti predjelo.

Image
Foto: Večera za 5 na selu/RTL

Zečetinu s povrćem domaćica je poslužila za glavno jelo, a svima se svidio šareni izgled tanjura. „Povrće je bilo sočno, a meso je bilo malo tvrđe i suho, možda zbog stajanja…, ali sve u svemu, bilo je fino i ukusno“, rekla je Lidija, a Jadranka dodala: „Zec je bio upravo onakav kakav treba biti – mekan, sočan, s finim okusom ružmarina, nije bio preslan, svidio mi se.“ Željki je sve bilo sočno i ukusno, a Ivana ima ljubimca kunića pa joj nije bilo svejedno što je poslužena zečetina, no ipak je probala meso.

Image
Foto: Večera za 5 na selu/RTL

Najstarija kći domaćice pravila je tortu sa šumskim voćem i čokoladom, što je Ružica priznala gošćama, koje joj to nisu zamjerile nego im je bilo jako simpatično. „Okusom je desert bio dobar, bilo je lagano“, rekla je Ivana, a s njom se složila i Željka. Naposljetku su sve gošće pohvalile Ninu koja je i pravila tortu, naslikala slike za darove, a na kraju večere i zasvirala na tamburici!

Za svoju večeru Ružica je dobila dvije desetke od Jadranke i Željke kojima se jako svidio jelovnik, Ivana je dala devetku zato što joj je desert bio previše jednostavan, a najkritičnija gošća bila je Lidija koja je dala osmicu uz objašnjenje: „Sve je bilo ukusno, ali zec je bio malo tvrđi.“

(rtl.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content