Slatinski Vretenci se uključili u manifestaciju ”Hrvatska volontira”

Pod vodstvom voditelja volontera, 19. i 20. svibnja Udruga ”Vretenac” Slatina organizirala je aktivnosti povodom manifestacije ”Hrvatska volontira”.

”Kreativna radionica s Vretencima” organizirana je 19. svibnja, na kojoj su mame korisnika Udruge izrađivale vretence po kojima je udruga poznata u cijeloj Virovitičko-podravskoj županiji, ali i šire. Radionica je pretvorena u pravu malu tvornicu na kojoj su vrijedne ruke mama krojile, šile i ukrašavale vretence, a sve se je odvijalo uz dobro druženje i guštanje u kavi. Vretence izrađene na ovoj radionici Udruga ”Vretenac” Slatina izložit će već na sljedećem izložbenom štandu u svom gradu.

Dana 20. svibnja održana je druga aktivnost povodom manifestacije ”Hrvatska volontira” pod nazivom ”Vretenci na Farmici”. Članovi i volonteri Udruge otišli su u Udrugu za napuštene životnije ”Farmica” u Našicama. Članovi i volonteri donijeli su ovom skloništu i malu donaciju u vidu hrane za životinje, kako bi pomogli radu ove toliko divne i brižne Udruge koja skrbi o različitim vrstama napuštenih životinja. Ondje su pomagali u hranjenju životinja, čišćenju, ali i druženju s njima, te su tako pomogli stanarima ovog skloništa.

Priključivanjem manifestaciji ”Hrvatska volontira”, kroz održane aktivnosti, Udruga ”Vretenac” Slatina željela je još jednom dati naglasak na ljepotu volontiranja i njegov pozitivan utjecaj na svakog pojedinca.

(www.icv.hr, adf; UOSIT ”Vretenac” Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content