U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica i mjesec svibanj bogat je raznolikim programom za sve uzraste

U mjesecu svibnju Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica pripremila je brojne aktivnosti za sve uzraste. Tako vas već danas (srijeda) s početkom u 17 sati očekuje druženje s autoricom Ljubicom Njegić za predškolsku i osnovnoškolsku dob.

Ponedjeljak, 9. svibanj, rezerviran je za Dane medijske pismenosti te će se povodom toga održati predavanje i radionica u suradnji s učenicima Tehničke škole Virovitica i profesoricom Ivanom Vlaisavljević s početkom u 11 sati. Također, isti dan u 18 sati tinejdžersku dob očekuju besplatni i korisni Web alati.

Radionica i pričaonica pod nazivom “Mrljek i Prljek, pokvareni zub” za predškolsku i osnovnoškolsku dob održat će se u srijedu, 11. svibnja s početkom u 17 sati. Sljedeći dan, u četvrtak 12. svibnja, u 18 sati održat će se predstavljanje zbirke poezije “Rođena da volim” autorice Jasmine Stanimiriović.

Knjigu pod nazivom “Ličani i/li Slavonci: tragovi i poveznice” i “Ličani u Slavoniji u prošlosti i sadašnjosti: 25 godina zajednice Ličana u Požegi” u petak, 13. svibnja s početkom u 19 sati, predstavit će prof. dr. sc. Josipa Fajdića.

Pričaonica “Obitelj u srcu” povodom Međunarodnog dana obitelji održat će se u ponedjeljak, 16. svibnja, s početkom u 17 sati, a namijenjena je za predškolsku i osnovnoškolsku dob. Također u srijedu, 18. svibnja s počekom u 17 sati, održat će se još jedna pričaonica prema istoimenoj slikovnici “Najotmjeniji div u gradu”.

Autorica Ivanka Ferenčić Martinčić u četvrtak, 19. svibnja u 18 sati, predstavit će knjigu “Krv mojih predaka”, a sutradan 20. svibnja s početkom u 19 sati sastat će se Klub Mladih “O čitanju i svemu po malo”. Pričaonica povodom Europskog dana parkova održat će se u ponedjeljak, 23. svibnja, s početkom u 17 sati.

Međunarodni dan sporta obilježit će se i u Knjižnici u srijedu, 25. svibnja s početkom u 17 sati, s radionicom i pričaonicom pod nazivom “U zdravom tijelu, zdrav duh”. U četvrtak, 26. svibnja, s početkom u 18 sati, održat će se još jedno predstavljanje knjiga “Slavonac” i “Ukrajina, Hrvati i Karpati” autora Zdravka Vampovca. Dok će članovi Hrvatskog planinskog društva “Papuk” iz Virovitice, Mario i Denis Župan, u petak, 27. svibnja s početkom u 19 sati, održat će predavanje na temu “Velebitski planinski put”.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content