U Virovitici odana počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u povodu 100. obljetnice rođenja

Na inicijativu utemeljitelja HDZ-a VPŽ, Županijski i Gradski odbor HDZ-a položili su cvijeće i svijeće u povodu 100. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana kod njegovog spomen obilježja u Virovitici.

Počast su odali predstavnici ŽO HDZ-a, potpredsjednica Sanja Kirin i tajnik Dalibor Per, predstavnik Virovitičko-podravske županije, predsjednik Županijske skupštine i član ŽO HDZ-a Dinko Begović, predsjednik GO HDZ-a i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i njegova zamjenica Vlasta Honjek-Golinac, članovi Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr Franjo Tuđman“ VPŽ predvođeni predsjednikom Markom Teskerom te ispred Mladeži HDZ-a VPŽ predsjednik Mato Krizmanić.

– Ovo je najmanje što možemo učiniti u povodu stotog rođendana našeg utemeljitelja i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Važno je prisjetiti se što je sve učinio za Hrvatsku. Njegova vizija bila je ključna za stvaranje Hrvatke države naslonjene na Europsku uniju, države koje će biti u NATO-u i najvažnije – biti samostalna – rekao je tom prilikom predsjednik GO HDZ-a i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

(www.icv.hr, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content