Započeo Festival znanosti o životu: Doznajte što je život, ima li cijenu, kako živjeti bolje

U 37 gradova diljem Hrvatske, ove godine ponovno uživo odvija se Festival znanosti, najvažnija i najsveobuhvatnija manifestacija popularizacije znanosti. Najavljeni su rekordan broj lokacija i oko dvije tisuće sudionika, a posterima, predavanjima, radionicama i prezentacijama uključit će se i gotovo sve sastavnice osječkoga sveučilišta te osnovne i srednje škole u Osijeku.

Središnja je tema Festivala znanosti “Život”, a nametnula se kao bitna u pandemijskim vremenima koja su potaknula brojna pitanja.

-Što je život? Kakva mu je definicija? Kako prepoznati život? Kakav je naš život? Je li to život? Ima li život cijenu? Kako očuvati živote? Kako omogućiti život? Kako živjeti bolje?
Ima li života poslije smrti? Ima li života prije smrti? – samo su neka od pitanja koja se stavljaju pred posjetitelje.

Uz glavnu temu posjetiteljima se nudi i niz drugih različitih tematskih perspektiva primjerenih trenutku življenja.

Program Festivala znanosti na osječkom Pravnom fakultetu za medije je predstavila prodekanica za znanost, međunarodnu suradnju i poslijediplomske studije Dunja Dujić.
Na Pravnom su fakultetu izloženi posteri “Zeleni trendovi života u urbanoj sredini”, “Život djece u digitalnom okruženju Europske unije”, “Život mladih u EU”, a održano je i predavanje “Pravni život digitalnih nomada i platformskih radnika”.

U Eko centru Zlatna greda održana je tribina o temi “Pravo na zdrav život i okoliš i utjecaj klimatskih promjena” u organizaciji Zelene pravne klinke Pravnog fakulteta i Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content