36. Smotra vatrogasnih puhačkih orkestara Hrvatske najljepša čestitka orahovačkom orkestru za 50. i društvu za 140. rođendan

Ono kad te trnci prođu, kad se jednostavno naježiš sam od sebe jer osjetiš da je nešto prekrasno oko tebe, tada se prepustiš i uživaš. Ovakav osjećaj prožeo je svakog tko se barem na trenutak osvrnuo na veliki glazbeni spektakl u Orahovici u sklopu obilježavanja 140. obljetnice djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orahovica i 50. obljetnice djelovanja puhačkog orkestra.

Naime, u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice i uz domaćinstvo DVD-a Orahovica održana je 36. Smotra vatrogasnih puhačkih orkestara Hrvatske. Nakon mimohoda gradskim ulicama i okupljanja orkestara u gradskom parku, uslijedilo je izvođenje državne i vatrogasne himne te skladbe “Dixie parade”. Smotra je okupila više od 300 glazbenika iz 11 prijavljenih puhačkih orkestara, a otvaranju su nazočili načelnik Sektora za vatrogastvo HVZ-a Mario Starčević, zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus, izaslanik župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića i gradonačelnik Orahovice Saša Rister, predsjednik DVD-a Orahovica Tomislav Pezić te brojni vatrogasci i građani.

Smotra-11-CustomRiječi pozdrava u uvodu otvaranja uputila je pročelnica Puhačkog orkestra DVD-a Orahovica Katarina Vanek, a potom i predsjednik društva domaćin Tomislav Pezić. Izaslanik župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića i gradonačelnik Orahovice Saša Rister zahvalio se DVD-u na trudu da organiziraju ovaj velebni susret.

– Puhački orkestra je oduvijek jedan od prepoznatljivosti našeg grada i županije i danas mi je posebna čast pozdraviti sve ove glazbenike u ime župana Androvića i svoje osobno ime. Županija i Grad pomažu rad našeg orkestra i uvijek će to činiti jer oni to itekako i zaslužuju. Od srca želim orkestru sretan 50., a DVD-u Orahovica 140 rođendan– rekao je Rister. Zapovjednica VZ VPŽ Mateja Fras Venus istaknula je važnost i posebnost orahovačkog orkestra.

– Puhački orkestar DVD-a Orahovica je jedini vatrogasni puhački orkestra u našoj županiji i svojim radom, nastupima i trudom zaslužuje ogromnu pažnju i zahvalnost. Naravno da je Vatrogasna zajednica županije uz ovaj orkestar i uvijek će biti – rekla je Fras-Venus.

36. Smotru otvorio je načelnik Sektora za vatrogastvo pri HVZ-u Mario Starčević.

Smotra-2-Custom– Da bi uspješno radili na intervencijama, vatrogasci moraju biti uvježbani i usklađeni, baš kao puhački orkestri. Budite ponosni na svoj rad koji je od velike važnosti za svaku sredinu. Hvala vam što nas uveseljavate i pronosite glas o hrvatskom vatrogastvu po cijelom svijetu, a posebno hvala Puhačkom orkestru i DVD Orahovici na odličnom domaćinstvu i organizaciji ove smotre- rekao je Starčević.

Potom su uslijedili nastupi orkestara, a prvi su svoje umijeće pokazali domaćini iz Orahovice.

Uz domaćine nastupili su puhački orkestri dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Kašine, Ogulina, Špičkovine, Domagovića, Cvetkovića, Plešivice, Velike Gorice, Malog Bukovca, Valpova i Đakova. Posjetitelji su mogli poslušati djela klasične glazbe, rocka, zabavne i filmske glazbe do domaćih i stranih šlagera i hitova. Na završetku smotre predsjednik DVD-a Orahovica Tomislav Pezić zahvalio je svim sudionicima susreta i pozvao ih na što skorije ponovno druženje u Orahovici, a ovo je završilo druženje pod šatorom u gradskom parku gdje su svojom spontanom svirko oduševili članovi orkestra DVD-a Mali Bukovec.

Bio je ovo praznik glazbe u Orahovici kakav se rijetko gdje viđa i najljepša moguća čestitka, kako orahovačkom orkestru tako i društvu za njihove velike rođendane.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content