IVANJE 2022. “Bukovčanke” nastavile tradiciju izlaganja radova i starina u povodu Dana općine

Udruga žena “Bukovčanke” iz Špišić Bukovice već tradicionalno u povodu Dana općine izlažu svoje radove, kao i starine te tradicionalna jela. Tako je bilo i ove godine, a što su pripremile posjetitelji su jučer (petak) mogli pogledati u Domu umirovljenika. Njihova izložba ispunila je prostor koji je odisao daškom prošlosti te posjetitelje vraćao u djetinjstvo, a njihovi radovi pokazali su i dokazali kreativnost i sposobnost Bukovčanki koje na taj način spašavaju tradiciju od zaborava. 

 – Za ovu prigodu sakupimo tko što ima kod kuće i gledamo da ne bude isto kao prošle godine. Uglavnom izlažemo starine i svoje radove koje izrađujemo na radionicama. Inače se u svojim prostorijama svakog ponedjeljka družimo i imamo radionice, a najviše ukrašavamo ispuhana jaja koja smo nekad i dijelili no zbog korone se to sve zapostavilo – pričaju nam članice, sretne što ove godine mogu ponovno izlagati.

Također, ovu izložbu krasili su i slikarski radovi Ivane Poslek, jedne od članica “Bukovčanka”, koja već nekoliko godina svoje radove predstavlja u povodu Dana općine.

(www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content