Gradonačelnik Kirin ugostio prvakinje Hrvatske – košarkašice Mladosti iz virovitičkih ‘Nazora’: Vi ste ponos grada, hvala vam na svemu

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, u nazočnosti svoje zamjenice Vlaste Honjek Golinac i pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alena Bjelice, ugostio je danas (srijeda) prvakinje Hrvatske – košarkašice petih i šestih razreda Školskog sportskog društva Mladost iz Osnovne škole Vladimira Nazora Virovitica koje su se na nedavnom prvenstvu Hrvatske u Vinkovcima ‘okitile’ zlatnim medaljama. Košarkašice su stigle u pratnji školske ravnateljice Sanjice Samac i nastavnika Ivana Šupera, kao i trenera iz Košarkaškog kluba ŽKK Virovitica Roberta Fritza i Roberta Cengera.

Ovo je prva ženska košarkaška ekipa koja je osvojila medalju na državnom prvenstvu u više od 60 godina postojanja virovitičkih ‘Nazora’. Tom prigodom gradonačelnik im je čestitao na velikom uspjehu i darivao ih prigodnim trenirkama i majicama u bojama grada, na kojima uz grb Grada Virovitice stoji natpis “Kraljice košarke”.

Foto-2

-S velikim ponosom danas smo ugostili naše prvakinje, košarkaške kraljice Školskog sportskog društva Mladost iz Osnovne škole Vladimira Nazora. Riječ je o povijesnom rezultatu što je potvrdio i spektakularan doček ispred škole, velika je ovo stvar i za školu i za Grad Viroviticu, kao i cijelu Virovitičko-podravsku županiju. Djevojčice su kroz ovaj timski sport pokazale jedno veliko zajedništvo i napravile čudo. Virovitica je postala grad košarke, što je do jučer bilo nezamislivo, a pritom ne mislim samo na ovaj rezultat već i na sva ona ostvarenja mladih košarkašica kroz Ženski košarkaški klub. Velika zahvala košarkašicama, trenerima, djelatnicima škole, ali i roditeljima koji su djevojčicama velika podrška na svakom natjecanju – rekao je gradonačelnik Kirin.

Foto-3

Podsjetimo još jednom, ovogodišnje prvakinje Hrvatske su: Lana Bajivić, Maja Lena Bucifal, Margareta Cenger, Naya Čevelak, Lorena Kanižaj, Katarina Kanjka, Petra Kubin, Alisa Lovreković, Ena Salajić, Lavinia Subota, Lea Štampar i Tena Tolušić, uz Mariju Počić i Lanu Lovrenčić, koje su za ekipu nastupale na županijskom i međužupanijskom natjecanju.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content