Koncert klarinetista i mješovitog orkestra u sklopu 8. VIMM-a oduševio Virovitičane

U povodu 8. izdanja međunarodne glazbene radionice i natjecanja Virovitica International Music Meeting (VIMM) jučer (četvrtak) održan je koncert klarinetista i mješovitog orkestra. U intimnoj i opuštenoj atmosferi na terasi Caffe bara “Brick”, pod vodstvom profesora mentora Davora Rebe, Đure Pete, Radovana Cavallina i Stephana Vermeescha, mladi glazbenici iz Hrvatske, Srbije i Mađarske pokazali su svoj veliki talent koji su tijekom ove trodnevne radionice još usavršili.

– U ta tri dana ovi mladi glazbenici dobiju vertikalu u svojim znanjima i iskustvima koju prenose na svoje školovanje i tako dolaze do rezultata, a to su najbolji od najboljih. Upravo u našoj Glazbenoj školi “Jan Vlašimsky” svake godine implementiramo tu ljubav prema glazbi i nadam se da ćemo se i nagodinu naći u još većem broju – rekao je ravnatelj virovitičke Glazbene škole Damir Mihaljević te zahvalio na potpori Gradu Virovitici, Virovitičko-podravskoj županiji, Turističkoj zajednici i svima onima koji su prepoznali ovaj projekt koji se održava već osmu godinu.

Ugodnu ljetnu večer svojim izvedbama uveličale su solo točka Stephana Vermeescha, duet Radovana Cavallina i Davora Rebe, kvarteti profesora mentora te kao ‘šećer’ na kraju, izvedba orkestra.

(www.icv.hr, eat)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content