Obitelj Peček ima najljepše uređenu okućnicu 2022. godine u Čačincima, drugo i treće mjesto pripalo obiteljima Erceg i Behin

Jučer (utorak) je održano ocjenjivanje uređenih okućnica kandidata koji su se ove godine prijavili na tradicionalni natječaj Turističke zajednice općine Čačinci. Stručno povjerenstvo za ocjenjivanje činili su predstavnici Ekološko-obrazovnog projekta HRT-a “Najljepši školski vrtovi” koji je namijenjen svim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, đačkim domovima i Centrima za odgoj i obrazovanje u cijeloj RH, a oni su Blanka Celinšćak Mezga, prof. biologije iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Đurđica Čočić, Vesna Švec Hercigonja i Mladen Habdija s HRT-a, a kao domaćini su ih predvodili direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica i ravnateljica OŠ Antuna Gustava Matoša Kristina Krmpotić.

Ekipa HRT-a u Čačince je došla pogledati školski vrt OŠ Antuna Gustava Matoša koja je prošle godine osvojila visoko 2. mjesto na natječaju za najljepši školski vrt u Hrvatskoj, a i ove godine se prijavila među brojim školama Viroviitčko-podravske županije.     

– Ocjenjivanje je obuhvaćalo cvijetnost i hortikulturno uređenje, opći dojam te utjecaj okućnice na izgled ulice i samog mjesta. Posebno smo ponosni što je uz naše članove povjerenstva, u ime osnovne škole Kristinu Krmpotić i profesora Ivicu Perkovića, bila i odlična ekipa obrazovnog projekta HRT-a koja nam je pomogla u ovoj priči i podigla ovaj naš projekt na jednu ogromnu razinu. Svakako treba reći da su članovi povjerenstva bili oduševljeni viđenim kod svih kandidata, a posebno je bilo zanimljivo čuti te ljude koji su došli sa zagrebačkog asfalta kako su očarani našom prirodom, zelenilom i posebno rijetkim vrstama biljaka i drveća koje naši ljudi uzgajaju i odlično im uspijeva – kaže direktorica TZ ureda Čačinci Ana Marunica te otkriva tko je ove godine osvojio prva tri mjesta.

Okucnic obitleji Pecek s vlasnikom i strucnim povjerenstvom 2

– Najljepšu okućnicu u Čačincima 2022. ima obitelj Peček, drugo mjesto pripalo je obitelji Erceg, a treće obitelj Behin kojima će nagrade biti uručene naknadno. Sada kada smo ovaj naš natječaj podigli na još veću razinu, pozivam sve obitelji u Čačincima koji vode brigu o svojim okućnicama i dvorištima da se idućih godine priključe ovom natječaju jer naš glavni cilj je potaknuti naše sumještane da održavaju prostor u kojem žive za svoje dobro te dobro i ljepotu svoga mjesta – zaključila je Marunica.    

(www.icv.hr, vg; foto: TZ Čačinci)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content