VIDOVO 2022. Na “Odjecima s Kukuričeka” mladi pjevači predstavili pjesme kojima su “pokorili” ovogodišnji dječji festival

U središtu Pitomače u srijedu, u sklopu obilježavanja Dana općine – Vidova, održani su “Odjeci s Kukuričeka”. Naime, bila je to prilika natjecateljima s dječjeg festivala Kukuriček da svoje pjesme predstave i domaćoj publici. 

Riječ je o festivalu koji se održava u Đurđevcu i na kojemu djeca iz cijele Hrvatske izvode autorske pjesme koje se biraju putem natječaja.

Na Trgu kralja Tomislava “led su probili” polaznici Glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky iz Virovitice koji su na festivalu osvojili čak četiri nagrade. Za “zagrijavanje” publike otpjevali su “Tango” virovitičke grupe Vatra za koji su nedavno snimili i spot s frontmenom Ivanom Dečakom, potom su predstavili pjesmu “Slap” s kojom su osvojili dvije prve nagrade, onu za najbolju glazbu i za najbolji mlađi zbor te pjesmu “Klupa u parku” s kojom su osvojili drugu nagradu za najbolji tekst i treću nagradu za najbolji mlađi zbor. 

Zatim su se na pozornicu popeli “Slavuji” Glazbene škole Jan Vlašimsky i otpjevali pjesme “Šetnja” i “Riječi” s kojima su nastupili na “Festivalu igračaka” u Ivanić Gradu i osvojili brončanu nagradu. 

Publici se predstavila i Ema Živko s pjesmom “Čuvaj ovu planetu” s kojom je na Kukuričeku osvojila drugu nagradu u kategoriji solista. 

Potom je mikrofone preuzeo Dječji zbor OŠ Petra Preradovića Pitomača. Otpjevali su pjesmu “Sve te zove” kojom su odnijeli pobjedu u kategoriji starijih zborova, da bi potom publiku “počastili” pjesmama kojima su se prethodnih godina predstavljali i osvajali nagrade na Kukuričeku, “Đačka ljubav”, “Pitomačak” i “Naša škola”.

(www.icv.hr, mp; foto: M. Paradinović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content