Kvalifikacije za popunu 1. ŽNL: Kapelčani s prednošću 2:0 putuju na uzvrat u Novu Bukovicu

Prije dvadesetak godina Kapela Dvor je bila nogometna meka, Dinamo je imao jednu od najboljih momčadi 1. županijske lige, a njegove su utakmice privlačile velik broj gledatelja.

U nedjelju, 17. srpnja oko terena u Kapeli Dvoru ponovno okupilo se preko 500 gledatelja jer se igrala kvalifikacijska utakmica za popunu 1. županijske lige između domaćeg Dinama i Zrinskog iz Nove Bukovice. Uz domaće i gostujuće navijače bilo je puno i neutralnih zaljubljenika u nogomet koji su došli vidjeti zanimljivu utakmicu.

U prvih pet šest minuta gosti su odličnim presingom pritisnuli domaću momčad na svoju polovicu, ali su vrlo brzo stali. Nakon toga konce igre preuzeli su domaći nogometaši koji su dominirali u ostatku susreta. Tijekom prvog dijela domaća momčad stvorila je pet odličnih prigoda za zgoditke, ali u dva navrata su pogodili okvir vrata, u dva navrta gostujući vratar Benjamin Jozig je bio uspješniji, a Mario Bedeković svojim dalekometnim udarcem nije bio dovoljno precizan.

Gostujuću obranu su probijali Patrik Kasumović i Mario Bedeković s boka te Stjepan Rajnović i Mirko Iličić po sredini terena. Igru na sredini terena je vodio Rene Prugovečki, dok su u obrani neprobojni bili Mato Iličić i Ivan Škrablin. Gosti su igrali dosta nepovezano s puno pogrešaka. Jedinu ozbiljniju prigodu imali su u 44. minuti, kada je Mihael Topolovec bio neprecizan.

Gostujući trener Jovica Beneš, s nekoliko promjena u postavi pokušao je podići igru svoje momčadi, ali bez uspjeha.

U 49. minuti Mateo Jugović i Mirko Iličić odličnim postavljenjem oduzeli su gostujućoj obrani loptu. Mirko Iličić je nesebično asistirao, a Patrik Kasumović postigao vodeći zgoditak za Dinamo.

Nastavilo se igrati otvoreno, s tim da su gostujući igrači u napadu i dalje bili neprecizni u pasovima.

U 80. minuti udvostručena je domaća prednost. Ponovno je asistent bio Mirko Iličić, a sigurni realizator bio je Stjepan Rajnović, koji je bez većeg problema svladao pokrivenog gostujućeg vratara Jozinga.

U preostalih desetak minuta gosti su krenuli prema domaćim vratima , ali je vratar Antun Ponikvar u dva navrata odlično intervenirao, a s druge strane i domaći napadači su mogli doći do trećeg zgoditaka. Rezultat se nije promijenio.

Iskusna sudačka trojka u nekoliko navrata nije podlegla obostranim pritiscima te je svoj posao odradila korektno.

– Čestitam domaćoj momčadi na zasluženoj pobjedi. Vidimo se za tri dana. Dat ćemo sve od sebe da okrenemo taj rezultat i prođemo ove kvalifikacije, ako bude moguće. Ako ne, čestitat ćemo protivniku na prolasku. Ostaje još jedno poluvrijeme, u kojemu ćemo pokušati s ovim kadrom doći do preokreta – susret je rezimirao gostujući trener Jovica Beneš.

U domaćim redovima pokušali su smiriti euforiju.

– Gotovo je samo prvo poluvrijeme. Predstoji nam još uzvrat u Novoj Bukovici. Poznajući gostujućeg trenera Beneša, koji ima kvalitetnu momčad, očekujem da će pokušati doći do pozitivnog rezultata. Mi samo, ako ponovimo ovakvu igru, možemo doći do uspjeha. Odlično su odigrali svi igrači, ali bih posebno istakao lucidnog Mirka Iličića – zaključio je domaći trener Andrejas Černeli.

Dinamo Kapela Dvor – Zrinski Nova Bukovica 2:0
Igrač utakmice: Mirko Iličić

(www.icv.hr, mš; foto: M.Š; čitatelj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content