Obilježen dan Gradske četvrti Novi grad i crkveni god Župe svetog Ćirila i Metoda: Stadionsko naselje i infrastruktura ključni su problemi

Svečanom sjednicom Vijeća GČ Novi grad, polaganjem vijenaca u spomen na poginule branitelje i civile na Novogradskom groblju i misom u crkvi sv. Ćirila i Metoda obilježen je dan Gradske četvrti Novi grad i crkveni god Župe svetog Ćirila i Metoda.

Svečanom dijelu obilježavanja Dana gradske četvrti nazočio je i zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin koji je tom prigodom svim građanima i građankama gradske četvrti čestitao njihov dan te naglasio nekoliko važnih projekata koje Grad Osijek provodi u jednoj od najvećih gradskih četvrti poput nadogradnje postojećeg vrtića Sjenčica u kojem će se osigurati nova 42 mjesta, izgradnje novog vrtića koji se planira na Uskim njivama čiji će kapacitet biti dostatan za 116 djece.

Na području gradske četvrti provode se i mnogi vrijedni infrastrukturni projekti poput investicije Vodovoda vrijedne oko dva milijuna kuna koji na istočnom ulazu u Sjenjak u ulici Ivana Gorana Kovačića mijenja cjevovod u dužini oko 550 metara.

Foto 2 2
Foto: Grad Osijek

Svečanom dijelu obilježavanja prethodio je i radni dio s vijećnicima gradske četvrti na kojem su sudjelovali zamjenik Vulin, pročelnici Grada Osijeka te direktori gradskih poduzeća i ravnatelji gradskih institucija.

– Drago mi je što nastavljamo s ovom dobrom praksom koju smo započeli koju smo započeli 29. lipnja u Gradskoj četvrti Gornji grad i evo sada u Gradskoj četvrti Novi grad, a to su radni sastanci i s vijećima gradskih četvrti i to ćemo raditi s vijećima mjesnih odbora. Na sastanku smo prošli nekoliko tema koje su važne. Sastanak smo započeli s temom Južnog stadionskog naselja i problematika infrastrukture i ceste i došli do konkretnih zaključaka da imamo još “spornih” oko 1300 kvadratnih metara površine koja bi trebala biti javna površina a koje su u ovom trenutku privatne parcele. Ono što Grad radi u ovom trenutku su pripreme suglasnosti vlasnika tih parcela kako bi one došle u javni posjed, odnosno posjed Grada Osijeka kako bismo mogli uložiti financijska sredstva u infrastrukturu. Ono što je važno je da se tu nešto događa, dakle da i vijećnici znaju dinamiku i da u konačnici mogu komunicirati sa stanovnicima južnog Stadionskog naselja kako bismo čim prije realizirali taj projekt – naglasio je zamjenik Vulin jedan od gorućih problema Gradske četvrti Novi grad.

Foto 3 1
Foto: Grad Osijek

– Kao i svake godine pripremili smo prigodni program povodom obilježavanja Dana gradske četvrti Novi grad i crkvenog goda naše Župe svetog Ćirila i Metoda. Nekakva razlika u odnosu na prethodne godine, što je meni izuzetno bitno i drago je što se danas održao i radni sastanak jer to prije nije bila praksa. Na sastanku smo mogli čuti sve predstavnike gradskih poduzeća i pročelnike i što će se zaista raditi u našoj gradskoj četvrti. Izuzetno sam sretan što nam se povećao naš dodatak, odnosno naš proračun gradske četvrti za nešto manje od deset posto za naš program prioriteta u koji će se uključiti i Grad. Možemo reći da ćemo ići u sve ono što smo i najavljivali kroz ove godine. Protekle dvije godine nije se radilo praktički ništa zbog same situacije s COVID-om. Ići ćemo u proširenje i adaptaciju ulice Brune Bjelinskog. Grad se obvezao da će riješiti problem i sjevernog i južnog Stadionskog naselja. I meni osobno najdraži projekt je naš projekt – ponovna adaptacija i mala prenamjena sportsko-rekreacijskog centra koji se nalazi u središtu Sjenjaka – izjavio je Luka Došen, predsjednik Gradske četvrti Novi Grad.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content