“Pomoći drugima najveće je zadovoljstvo”: Udruga invalida rada novi je partner na hvalevrijednom projektu

U Udruzi invalida rada i ostalih OSI Virovitica vlada užurbana atmosfera budući da je započeo novi projekt. Naime, virovitička je udruga partner hvalevrijednom projektu koji ima za cilj promicati skrb za stare i nemoćne osobe, te invalide rada.

Volonteri će pružati usluge pomoći u kući na području Grada Zagreba i grada Virovitica. U sklopu projekta provodit će se i telecare psihološka podrška od strane volontera koji pomažu u kućanskim poslovima, ali i provode određeno vrijeme u razgovoru s korisnicima.

Tom prilikom traže se volonteri s područja Zagreba i Virovitice koji će prevenirati usamljenost pružanjem podrške starijima, osobama s invaliditetom i invalidima rada, te se također traže korisnici za psihološku podršku.

Što se samog projekta “Osnaženi stvaramo bolje sutra” tiče, odobren je u okviru proziva UP.04.2.1.11. Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, a traje 18 mjeseci.

Cilj projekta je unaprijediti mentalno zdravlje i kvalitetu života mladih, OSI, starijih i socijalno ugroženog ruralnog stanovništva tijekom pandemije i u vrijeme potresa. Nositelj projekta su Krugovi, centar za edukacijom, savjetovanje i humanitarno djelovanje, a partner je Udruga invalida rada i ostalih OSI Virovitica.

Projekt je s provedbom započeo 19. travnja 2022., a trajat će do 19. listopada 2023.

Sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 412.105,832 kn, a iznos od 72.724,56 kn čine bespovratna sredstva iz državnog proračuna RH.

P7070156

(www.icv.hr, Udruga invalida rada Virovitica)

osnazeni 3osnazeni 1osnazeniosnazeni 2

 

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content