Treći tjedan tematskih radionica u virovitičkoj knjižnici vodi djecu na putovanje u svemir

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica danas (ponedjeljak) je započeo novi ciklus tematskih radionica za djecu „Djeca u knjižnici“. Iako već znaju da je svemir beskonačan, da u njemu nema kisika ali ima mnoštva zvijezda, na ovotjednim radionicama čija tema je „Djeca u svemiru“ zainteresirani mališani će zasigurno naučiti još mnogo toga.

– Danas radimo općenito upoznavanje, kako je svemir nastao, koje planete i galaksije ga čine te gdje se mi „u tome svemu“ nalazimo. Drugi dan ćemo se pozabaviti s teleskopima i svemirskim letjelicama, a u srijedu ćemo izrađivati Sunčevu maketu. Četvrtak je posvećen Zemljinim atmosferama: koliko ih postoji, koliko su udaljene i što se sve nalazi u njima a petak, zadnji dan, je rezerviran za ponavljanje, zabavu i igru. Sve radionice su edukativne i kreativne tako da se, osim učenja, djeca i zabave – otkrila nam je Elena Vampovac, suradnica na projektu „Djeca u knjižnici“ koji vodi voditeljica Dječjeg odjela i Igraonice Ivana Molnar.

viber slika 2022 07 18 12 58 59 445

Sudeći po svim zauzetim mjestima oko stolova, ljetne radionice u knjižnici su pun pogodak i odaziv je i više nego dobar.

Nakon ovotjedne radionice, posljednja u sklopu projekta „Djeca u knjižnici“ će se održati idući tjedan s temom „Djeca u prometu“.

(www.icv.hr, eat; foto: E. Aragović Turkalj)

viber slika 2022 07 18 12 58 58 333

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content