U nedjelju 49. Kolonija kipara naivaca u Ernestinovu: Uz izradu skulptura i slika bogat program, među kojem i koncert Maje Šuput

Kako nastaju jedinstvene skulpture naive od drvenih trupaca posjetitelji će moći vidjeti na 49. Koloniji kipara naivaca koja će se održati od subote, 30. srpnja do subote, 6. kolovoza u Parku skulptura u Ernestinovu.

Uz izradu skulptura i slika, posjetitelje će dočekati i bogat kulturni i sportski program, koncerti, nastup KUD-ova, dječji dan uz mnoštvo zabavnih igara i radionica, kino projekcija, jahanje ponija, napuhanac, humanitarna prodaja kolača, čobanijada, izložba old timer automobila, konjičke zaprege i još mnoštvo drugih zanimljivih sadržaja.

Za vijeme trajanja Kolonije sva događanja i koncerti su besplatni, a dobru atmosferu jamče i koncerti poznatih izvođača poput klape Cambi i Maje Šuput čiji je koncert najavljen za četvrtak, 4. kolovoza u 20 sati.

Inače tema ovogodišnje kolonije, koja će okupiti 25 umjetnika, 14 kipara i 11 slikara, su Legende i mitovi. Otvorenje je najavljeno za nedjelju u 20 sati i 30 minuta, a umjetnici će s radom početi u ponedjeljak.
Na kraju tjedna naïve, svi će radovi biti izloženi, a za iduću jubilarnu 50. koloniju, već se najavljuje okupljanje umjetnika koji su radili na prvih deset kolonija.

Podsjetimo i kako je ernestinovačka Kolonija kroz svoje gotovo 50-godišnje djelovanje privlačila i brojne “kulturnjake”, a njen česti gost bio je i poznati hrvatski i slavonski glumac Fabijan Šovagović.

(www.icv.hr, tj, Foto: Kiparska kolonija Ernestinovo Facebook)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content