U Osijek stiže legendarni Mostar Sevdah Reunion u sklopu OLJK: Publiku oduševljavaju spojem izvornih sevdalinki s jazzom, bluesom, soulom i etno glazbom

Jedan od najpoznatijih balkanskih i etno sastava, legendarni Mostar Sevdah Reunion održati će koncert u Dvorištu Stare pekare u četvrtak, 14. srpnja s početkom u 21 sat.

Grupa glazbenika koju ujedinjuje ljubav prema tradicionalnoj glazbi- sevdahu, od svog prvog albuma izdanog 1999. godine s glavnim vokalom Ilijazom Delićem i specijalnom gošćom na albumu – kraljicom romske muzike – Esmom Redžepovom, oduševljavaju publiku diljem Europe i svijeta, gdje god da se pojave.

-Spojem izvornih sevdalinki s jazzom, bluesom, soulom i etno glazbom; spojem glazbene tradicije stare 400 godine i suvremenih aranžmanskih rješenja, top kombinacijom mladosti i iskustva, i zaokruženo s jedinstvenim stilom izvođenja, Mostar Sevdah Reunion od svog pojavljivanja na glazbenoj sceni redovni je gost najvećih world music i jazz festivala te velikih koncertnih pozornica- ističu organizatori koncerta.

Kao najdraže nastupe izdvajaju nastup u Londonu u dvorani Queen Elizabeth Hall, (2002 godine) kao i poziv da budu gosti B. B. Kinga na specijalnoj večeri “Blues Around the World” gdje su nastupali zajedno sa najvećim imenima bluesa – Van Morrisonom, Bill Wymanom, Keb Moom, Marva Wrightom…

-Ne propustite ovaj koncertni spektakl okarakteriziran spojem iskustva, mladosti i sevdalijske elegije s balkanskim i romskim furioznim standardima – pozivaju iz Kulturnog centra Osijek.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content