Završen ljetni rok upisa u srednje škole: Najtraženija i najpopularnija Gimnazija Petra Preradovića Virovitica

Službeno je završio ovogodišnji ljetni rok upisa u srednje škole. Dok se u pojedinima školama tražilo mjesto više, u nekima ipak nije. Na upise se osvrnula pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić koja ističe kako su se najbolje popunili četverogodišnji programi, a među najpopularnijima i najtraženijima je bila Gimnazija Petra Preradovića Virovitica u kojoj su popunjena sva mjesta.

– Odlukom o upisu učenika u Virovitičko-podravskoj županiji odobreno je 836 upisnih mjesta. U osnovnim školama imali smo 719 učenika završnih osmih razreda i nakon ljetnog upisnog roka ostalo nam je slobodno 149 mjesta. Najbolje su se popunili četverogodišnji obrazovni programi, a Gimnazija Petra Preradovića Virovitica popunila je sva mjesta i nema niti jedno slobodno mjesto za jesenski rok. Isto tako, dobro su popunjene i Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici, Srednja škola Marka Marulića Slatina te Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica koja ove godine ima novo zanimanje fizioterapeutski tehničar i u kojoj je ostalo za jesenski rok samo pet slobodnih upisnih mjesta – kaže M. Bunić.

PDC 4885
Foto: K. Toplak

Ništa drugačija slika nije ni u Tehničkoj školi Virovitica koja je, kaže Bunić, i dalje privlačna učenicima zbog zanimanja poput medicinska sestra/tehničar i šumarskog tehničara, a najlošije je prošla Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača.

– Najlošije se popunila Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, a vjerujemo da će i ta škola u jesenskom upisnom roku popuniti svoje obrazovne programe i imati dovoljno učenika za prve razrede. To je škola koja razvija svake godine obrazovne programe, sudjeluje u raznim projektima i koja je partner u Regionalnom centru kompetentnosti u sektoru poljoprivrede pa se nadamo da će učenici to prepoznati – ističe M. Bunić.

Službena objava preostalih slobodnih mjesta za jesenski rok upisa biti će 10. kolovoza, a prijave će započeti 20. kolovoza.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content