1. ŽNL Plava rapsodija na stadionu Kurija: Dinamo torpedirao Mikleuš, Jagarinac četiri puta matirao Nikšića

Svoju prvoligašku premijeru Dinamo iz Kapele Dvora imao je na svom stadionu Kurija s iskusnom momčadi Mikleuša. Zanimljiv suparnik privukao je zavidan broj gledatelja.

Prvih tridesetak minuta proteklo je u ravnopravnoj igri. Gosti su mogli doći i do prednosti, ali svoje prilike nisu uspjeli iskoristiti. U 35. minuti Slavko Jagarinac matirao je gostujućeg vratara Dominika Nikšića i doveo domaću momčad u prednost. Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao.

Taj zgoditak kao da je dodatno podigao samopouzdanje domaćim igračima, što se osobito vidjelo nakon povratka s pauze. Već nakon šest minuta igre u drugom dijelu Mirko Iličić udvostručuje prednost Dinama. Desetak minuta kasnije ponovno je ‘na sceni’ Slavko Jagarinac koji postiže svoj drugi zgoditak. Na 4:0 povećao je dalekometnim udarcem Mato Iličić. U 74. minuti konačno se ‘bude’ i gosti, a strijelac je bio iskusni gostujući napadač Darko Kokoška.

IMG_4279

Domaća momčad nije paničarila već je nastavila igrati svoju igru, a u posljednjih desetak minuta ponovno se ‘probudio’ izuzetno raspoloženi Jagarinac. U 84. minuti povećao je domaću prednost na 5:1. Na ‘upadicu’ jednog od suigrača s klupe: “Ne možeš dati i četvrti”, nije reagirao već je minutu prije kraja utakmice svojim četvrtim zgoditkom postavio konačni rezultat 6:1. Svaki novi igrač koji je ušao u igru s domaće klupe samo je podigao intenzitet igre. Takav ritam ‘lomit’ će brojne suparnike.

Gosti su u Kapelu Dvor doputovali kao favoriti, ali se domaći mladi nogometaši nisu na to previše obazirali, već su svojom poletnom igrom došli do uvjerljive pobjede. Ako nastave u istom ritmu očekuje ih lijepa ligaška budućnost. Momčad Mikleuša sigurno može bolje i više te očkujemo da u idućim kolima pokaže svoje prošlosezonsko lice.

IMG_4306_1000x668

– Našom igrom smo pokazali da ćemo konkurirati svim suparnicima u 1. županijskoj nogometnoj ligi. Nakon kvalifikacija bacili smo se na posao i složili sadašnju momčad. Mikleuš je jedna prava iskusna i čvrsta ekipa. U početku smo krenuli malo u grču, jer dio igrača još nije igrao ovaj rang natjecanja, već samo niže lige. Dosadašnji nam se rad isplatio. Idemo dalje i nadamo se pozitivnom rezultatu i u idućem kolu, na gostovanju u Miljevcima – izjavio je nakon utakmice trener Dinama Andrejas Černeli.

Dinamo Kapela Dvor – Mikleuš 6:1
Igrač utakmice: Slavko Jagarinac

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc, L. Ladović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content