1. ŽNL Sezonu na Školskom vrtu otvaraju Bratstvo i Borova: Novi županijski prvoligaši na teškom ispitu, Rezovčani i Čačinčani veliki favoriti u prvom kolu

U subotu, 20. kolovoza u 17:30 sati, utakmicom na stadionu Školski vrt u kojoj će snage odmjeriti Bratstvo i Borova, počinje nova sezona u 1. županijskoj nogometnoj ligi.

Obje momčadi su promijenile igrački roster te su u pripremnom razdoblju igrale dosta promjenjivo. Niti u jednoj utakmici nisu imale istu igračku postavu. Gledajući igrače, domaćin je u ovom susretu blagi favorit, ali ni momčad trenera Mile Grdića neće doputovati s ‘bijelom zastavom’.

Ovog ljeta Vinakovu momčad napustio je Denis Kovač, a Grdićevu Darko Obžetić, stoga gledatelji danas neće vidjeti okršaj najboljih prošlosezonskih strijelaca ovih dvaju klubova, međutim, pojavila su se neka nova lica i vjerujemo da nas očekuje uzbudljiva i neizvjesna utakmica do posljednjeg sučevog zvižduka.

NOVI ŽUPANIJSKI PRVOLIGAŠI NA TEŠKOM ISPITU, REZOVČANI I ČAČINČANI VELIKI FAVORITI

Sve ostale utakmice 1. kola igraju se u nedjelju, 21. kolovoza u 17:30 sati. Prema mnogima glavni favorit za naslov prvaka – Sloga, na svom terenu u Zdencima dočekuje povratnika u prvoligaško društvo, Lukač 05. S obzirom na iskustvo i pojačanja u prijelaznom periodu, domaćin je u ovom susretu veliki favorit, međutim, ne smije podcijeniti momčad trenera Miroslava Čora. Lukač 05 svoju solidnu ekipu iz prošle sezone ‘nadogradio’ je s nekoliko kvalitetnih igrača te u kompletnom sastavu može biti nepremostiva prepreka svakom suparniku.

Drugi favorit za sam vrh tablice – Mladost, na svom terenu u Čačincima ugošćuje Mladost iz Miljevaca. Zbog kartona iz prošle sezone u domaćim redovima neće moći nastupiti Josip Mesaroš, a kod Miljevčana Alen Keler. Domaća momčad razmišlja samo o pobjedi, ali su nogometaši iz Miljevaca već niz puta pokazali da ih se ne smije olako shvaćati.

Dinamo iz Kapela Dvora posljednji se priključio županijskim prvoligašima. U svojoj debitantskoj utakmici na stadionu Kurija ugošćuje Mikleuš, koji je rezultatima u pripremnom razdoblju najavio borbu za gornji dio tablice. Dinamo je pretežno igrao sa slabijim suparnicima, ali pred svojim vjernim navijačima nastojat će doći do pozitivnog rezultata, neovisno tko se nalazi s druge strane.

Još jedan novak u ligi – DOŠK iz Dolaca, na svom Parku dočekuje Slavoniju iz Sladojevaca. U domaćim redovima znaju svu snagu potentne gostujuće momčadi, ali se pouzdaju u svoj teren i prvu vedetu domaćeg kluba Marijana Velića.

Na rezovačkom Laništu gostuje prošlosezonski prvak Podravac iz Sopja. Proljetos su gosti iz Sopja došli do uvjerljive pobjede. Ovog ljeta iz kluba sa stadiona Luka otšli su ključni igrači, pa u rezovačkim redovima vjeruju da novu sezonu mogu otvoriti pobjedom, samo ne smiju ponoviti boljke izu nekoliko pripremnih susreta, kada su gubili već dobivene utakmice. U redovima Rezovca neće moći istrčati Antonio Husnjak zbog kartona iz prošlog prvenstva.

Dinamo iz Četekovca na svom terenu dočekuje Crnac. Prošle sezone Dinamo je u međusobnim susretima osvojio svih šest bodova, tri na travnjaku, a tri za ‘zelenim stolom’, jer su za momčad Crnca nastupila dva igrača koja nisu odradila kazne. Dinamo je favorit, ali se nešto ‘pita’ i gostujućeg trenera Darka Krsnika.

1. ŽNL, 1. kolo: Subota, 20. kolovoza u 17:30

Bratstvo Gornje Bazje – Borova

Suci: N. Kečkiš, B. Grujić, D. Duvnjak, delegat: Trupina

1. ŽNL, 1. kolo: Nedjelja, 21. kolovoza u 17:30

Sloga Zdenci – Lukač 05

Suci: N. Kristić, Sa. Liličnić, Z. Stojnović, delegat: Vargović

DOŠK Dolci – Slavonija Sladojevci

Suci: M. Lončar, E. Penava, M. Gobac, delegat: I. Blažević

Rezovac – Podravac Sopje

Suci: D. Cafuta, B. Grujić, M. Maslać, delegat: Minauf

Dinamo Četekovac – Crnac

Suci: Si. Ličinić, H. Selenić, A. Nikolić, delegat: Stipanić

Mladost Čačinci – Mladost Miljevci

Suci: G. Loparac, Mario Lješčak, Matija Lješčak, delegat: Vrbaslija

Dinamo Kapela Dvor – Mikleuš

Suci: M. Presečan, I. Majstorović, D. Vukman, delegat: Babić

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content