Klub SDP – Fokus o aktualnoj situaciji u gradu Slatini: “Jedino pravo rješenje problema jest neopoziva ostavka predsjednika Gradskog vijeća Grada Slatine Damira Jakšića”

Klub SDP – Fokus slatinskog Gradskog vijeća oglasio se priopćenjem za javnost na temu aktualne situacije u Slatini. 

– Poštovani sugrađani, ni nakon pola godine politička situacija u našem gradu nije se promijenila, sjednica Gradskog vijeća ponovno nije održana. Ne ulazeći u razloge nedolaska pojedinih vijećnika želimo se kratko osvrnuti na proteklo razdoblje i pokušati razjasniti situaciju.

Dana 28. travnja ove godine predsjednik Gradskog vijeća Damir Jakšić, pod izlikom da sjednici prisustvuje vijećnik koji je u sukobu interesa naprasito je prekinuo sjednicu. Prava istina bila je da su se Domovinski pokret i gradonačelnik uplašili silnih pitanja postavljenih za točku dnevnog reda Aktualni sat. Jasno je da su na iste htjeli izbjeći odgovoriti.

Na isti je način Damir Jakšić odgodio sjednicu sazvanu u mjesecu lipnju, ponovno pod izlikom da do tog datuma Ministarstvo uprave nije dostavilo uputu postupanja po navedenoj problematici.

Prilikom trećeg pokušaja održavanja sjednice pojedini vijećnici jednostavno se nisu odazvali, dok su drugi bili spriječeni sudjelovati. Isto se dogodilo i jučer.

Jasno je da se vijećnici jednostavno ne daju “vući za nos” niti se žele igrati politike. DP jednostavno ne želi sastaviti većinu u gradskom vijeću nego zagovaraju nove izbore i novi trošak na gradsku blagajnu za koju vjerujemo da se prazni brzinom svjetlosti.

Izjava kojom je zamjenica predsjednika GV-a gđa Tamara Palčić zaključila prošlu sjednicu, a kojom je najavila da će DP tražiti od ministarstva uprave raspuštanje Gradskog vijeća Grada Slatine, to i potvrđuje. Naime, svim je vijećnicima u interesu da Gradsko vijeće nastavi djelovati, da gradski proračun ne trpi i da u trenutku krize svjetskih razmjera imamo mir barem na lokalnoj razini. No, iz ove izjave daje se zaključiti samo jedno: sada kad je DP svoje stranačke članove i vijećnice zbrinuo u potpunosti – mogu se i maknuti s vlasti.

Jedino pravo rješenje problema jest neopoziva ostavka predsjednika Gradskog vijeća Grada Slatine Damira Jakšića kojeg na isto svesrdno pozivamo – stoji u priopćenju

(www.icv.hr; foto: D. Fišli arhiva)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content