Ministar Radovan Fuchs: Nastava počinje 5. rujna bez posebnih epidemioloških mjera

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio je kako školska nastava počinje 5. rujna bez posebnih epidemioloških mjera, kao i model koji će Vlada uskoro donijeti kako bi se u obrazovnim ustanovama ublažio val poskupljenja energenata.

Škola počinje kako je i planirano, 5. rujna bez posebnih mjera, barem je tako planirano. Ove godine, počinjemo vrlo redovito, uobičajeno, bez ikakvih posebnih mjera, bez maski, i bez posebnih kontrola – istaknuo je Fuchs u izjavi novinarima.

Dodao je da vjeruje kako će to tako i ostati te podsjetio kako su koncem prošle školske godine epidemiološke mjere olabavljene.

Prošlu školsku godinu završili kao država s najmanje tjedana online nastava po podacima Svjetske zdravstvene organizacije, i mislimo da u tom smjeru trebamo i nastaviti – rekao je ministar.

Odgovarajući na pitanja o tome što se planira učiniti da se obrazovnim institucijama olakša nošenje s povećanim cijenama energenata – struje i plina, najavio je kako će Vlada donijeti modele kojim će riješiti taj problem.

To je svakako nešto na čemu se radi i sigurno neće nitko ostaviti škole i institucije bez grijanja ili struje – poručio je Fuchs istaknuvši da se na definiranju tih modela još uvijek radi.

Odgovarajući na pitanje o eventualnom povećanju plaća u obrazovanju, najavio je da će sa sindikatima razgovarati kada to bude bilo potrebno.

Mislim da su u ovom zadnjem periodu, plaće povećane više nego u zadnjih 10-15 godina. Naravno da inflacija i situacija nosi svoje, kada bude bilo potrebno, razgovarat ćemo svakako – istaknuo je Fuchs. (vlada.gov.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content