Na TVIN-ovoj kuglani u Virovitici održan prvi prijateljski susret kuglača Slatine i Grobničana Riječka banka iz Rijeke

Dva kuglačka kluba, Slatina i Grobničan Riječka banka iz Rijeke povezani su rodbinskim vezama, a tu vezu odlučili su formalizirati međusobnim susretima svojih ekipa. Prvi takav susret održan je u subotu, 20. kolovoza na virovitičkoj kuglani Sportskog centra TVIN.

-Inače je Grobničan iz Čavli, kraj Rijeke, ali služebu adresu imamo u Rijeci, gdje se natječemo. U posljednjih nekoliko sezona smo jedan od vodećih klubova 3. kuglačke lige Zapad – svoj klub nam je predstavio jedan od vodećih ljudi Grobničana Riječke banke Grozdan Manjgotić.

IMG 4166 Custom

Interesantno za oba kluba je da igraju izvan svojih mjesta. Slatina svoje utakmice održava na kuglani u Virovitici, a Grobničan u Rijeci, na kuglani 3. maja.

-Ovu suradnju dva kuglačka kluba pokrenuli smo uz podršku slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića i načelnice općine Čavle Ivane Cvitan Polić. Mi već za sedam dana putujemo na uzvrat u Rijeku. Nadam se da će se ova suradnja nastaviti i idućih godina – objasnio nam je predsjednik Kuglačkog kluba Slatina Željko Vaška.

IMG 4169 Custom

Subotnji susret završio je rezultatom 8:6 za Grobničan Riječku banku. Najbolji u domaćim redovima bio je Denis Drašković sa srušenih 544 čunjeva, a kod gostiju Ivan Kuharić s 522 čunjeva.

Nakon utakmice održano je zajedničko druženje u slatinskom hostelu Sekvoja, gdje je goste iz Rijeke pozdravio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content