Održan sastanak s ravnateljima odgojno-obrazovnih i kulturnih ustanova čiji je osnivač Grad Virovitica

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica održao je sastanak s ravnateljima odgojno-obrazovnih i kulturnih ustanova na kojemu se, između ostalog, razgovaralo o početku nove školske godine, nabavi udžbenika i radnih materijala te organizaciji prijevoza i dnevnog boravka.

U Dječjem vrtiću “Cvrčak” pri kraju je sanacija sanitarnih čvorova Zgrade 3 te je sve spremno za početak odgojno-obrazovnog procesa, odnosno za prihvat 560 upisanih mališana.

U ustanovama kulture koje nastavljaju s redovnim radom provedena su redovna investicijska ulaganja, pa je tako u Gradskoj knjižnici obnovljen sustav hlađenja, a u Kazalištu Virovitica u tijeku je postavljanje novih bojlera koje sufinanciraju Ministarstvo kulture i Grad Virovitica.

Jedna od glavnih tema bilo je aktualno poskupljenje energenata budući da ustanove kojima je osnivač Grad Virovitica na temelju ugovora do 31. prosinca imaju fiksnu cijenu, a u pripremi je javna nabava za sve ustanove i Grad koju će provoditi Regionalna energetska agencija Sjever iz Koprivnice.

Sredstvima norveškog fonda, na koji se Grad aplicirao zbog energetske učinkovitosti, uštede i neovisnosti o energentima, postavit će se solarne ploče na Gradski muzej (Dvorac) i na Dječji vrtić “Cvrčak”.

Ustanove kojima je osnivač Grad Virovitica nastavit će normalno funkcionirati bez obzira na trenutno stanje cijene energenata te nastaviti ulaganja u same ustanove i u daljnju energetsku učinkovitost, tj. ugradnju solarnih panela, za što je REA Sjever odradila snimku stanja i procjenu za sve ustanove i mjesne domove – istaknuo je Bjelica.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content