Održana završna konferencija projekta „Za budućnost općine Voćin“

U Voćinu je u petak u prostorijama općine održana završna konferencija projekta „Za budućnost Općine Voćin“ koji je Općina Voćin provodila u partnerstvu s Dječjim vrtićem “Jelenko”. Projekt je trajao dvoje godine i vrijedan je nešto više od 433 tisuće kuna i sufinanciran sredstvima EU u iznosu od 390 tisuća kuna.

Konferenciji su nazočili roditelji i djeca ciljne skupine uključene u projekt, ravnateljica dječjeg vrtića te svi koji su bili uključeni u provedbu. Voditeljica projekta predstavila je ostvarene rezultate s posebnim osvrtom na postignuti napredak u području socijalnog uključivanja te istaknula kako je ovaj projekt važan korak naprijed ka smanjenju rizika od ranog napuštanja školovanja i kako će Općina Voćin i dalje aplicirati na ovakve i slične natječaje te pružati daljnju financijsku podršku u svim područjima obrazovanja, od predškolskog, osnovnoškolskog do visokoškolskog obrazovanja.

Kroz projekt je 16 djece u nepovoljnom položaju uključeno u predškolsko obrazovanje čime je smanjena njihova socijalna isključenost, rizik od siromaštva i odustajanje od obrazovanja.

(vocin.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content