Pred nama sparno, nestabilno i iznadprosječno toplo vrijeme za vikend

U dane vikenda i dalje očekujemo nestabilan vremenski period. Uz više oblaka, osobito sredinom dana te tijekom poslijepodneva, ne smije se isključiti mogućnost za kratkotrajne nestabilnosti u vidu pljuskova koji mogu biti praćeni grmljavinom. 

Ipak, sunčana razdoblja i suhi vremenski periodi bit će prevladavajuća vremenska slika u odnosu na pljuskovitu i tmurniju.

Temperature zraka i dalje više u odnosu na višegodišnje prosječne vrijednosti za kraj kolovoza. Tijekom jutra i večeri mjestimice očekujemo kratkotrajnu maglu ili sumaglicu.

Sparina te iznadprosječna toplina u kombinaciji s pljuskovima imat će nepovoljan biometeorološki utjecaj. Jutarnje temperature između 17 i 19°C, a najviše dnevne između 28 i 32°C. Vjetar slab pretežno sjevernih smjerova. UV-indeks umjeren i visok. 

U tjednu pred nama očekujemo dvije slike vremena. Stabilnija prva polovica koja će biti i toplija u odnosu na drugu polovicu tjedna koja bi trebala biti nestabilnija i manje topla. Radove na otvorenom svakako planirajte za prvu polovicu tjedna, a za drugu polovicu pripremimo kišobrane, ipak nam u četvrtak, 1. rujna „dolazi“ klimatološka jesen.

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content