Preminuo Ante Todorić, dugogodišnji djelatnik i ravnatelj Gradske knjižnice Orahovica

U 74. godini života nakon duge i teške bolesti preminuo je Ante Todorić iz Orahovice, dugogodišnji djelatnik i ravnatelj Gradske knjižnice Orahovica. Ante Todorić je uvijek bio samozatajan, miran i staložen čovjek, prepun dobre volje i ljudskosti za svakoga, a posebno za sve uzraste korisnika gradske knjižnice. Kao profesor hrvatskog jezika i književnosti rado je podijelio svoje znanje i iskustvo sa svima, a unatoč dugogodišnjoj teškoj bolesti svoj posao djelatnika i posebno ravnatelja Gradske knjižnice odrađivao savjesno i iznimno i profesionalno, bio je dobra duša orahovačke gradske knjižnice.

– Doista sam u šoku, godinama sam kao članica Gradske knjižnice surađivala s profesorom Antom, uvijek je bio spreman pomoći svima, svoj posao je radio vrhunski bez obzira na sve svoje probleme s teškom bolešću. Njegov lik i djelo ostat će zauvijek u policama gradske knjižnice koju je toliko volio – rekla je ravnateljica Gradske knjižnice Orahovica Jelena Mihelčić.

Ante Todorić svojim je radom ostavio i dubok trag u gradu Orahovici.

– Ljude poput profesora Ante u svakom gradu treba imati, iako je bio onako naizgled neprimjetan i tih, svaka suradnja s njim je bilo iznimno ”glasna”, odnosno puna dobrih rezultata. Hvala mu od srca za sve što je učinio za naš grad i Gradsku knjižnicu i neka mu je laka hrvatska gruda – rekao je orahovački gradonačelnik Saša Rister.

Pogreb Ante Todorića bit održan u njegovim rodnim Zmijavcima kod Imotskog.            

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content