Preuređenjem nekadašnjih domarskih stanova osiguran novi prostor za 120 osječkih vrtićaraca: Grad Osijek uložio gotovo milijun kuna

U šest osječkih vrtića, Striboru, Kosjenki, Krijesnici, Maslačku, Jabuci i Jaglencu preuređeni su i potpuno opremljeni nekadašnji domarski stanovi u sobe dnevnog boravka. U novouređenim prostorima boravit će 120-ero djece.

Uoči početka nove pedagoške godine preuređeni prostor u Dječjem vrtiću Stribor obišao je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

-Radovi su izvedeni za manje od 2 mjeseca. Osim adaptacije stropova, zidova, podova, uključivali su i rekonstrukciju grijanja, ispitivanje instalacija, kupnju sanitarne opreme, namještaja, didaktike, izradu previjališta za jasličke skupine. Sveukupno je utrošeno nešto manje od milijun kuna. Tako je, prvenstveno zahvaljujući dobroj reorganizaciji postojećeg vrtićkog prostora, Grad Osijek ove pedagoške godine u vrtiće upisao 253. djece više, u 11 skupina više. Upisana su sva djeca oba zaposlena roditelja – istaknuo je Radić te dodao kako se Grad Osijek može pohvaliti s i devet novih jasličkih skupina, a otvara se i još jedna skupina za rad do 21 sat, te još jedna nova skupina koja će raditi po Montessori programu.

U Dječjem vrtiću Osijek zaposleno je i 47 odgojiteljica na neodređeno vrijeme. Tako da ovu pedagošku godinu započinju s 295 odgojiteljica zaposlenih na neodređeno vrijeme, čime su ispunili pedagoški standard u smislu osiguravanja svakoj odgojnoj skupini dvije odgojiteljice na neodređeno vrijeme.

– Upravo su odgojiteljice te koje su svakoga dana u neposrednom odgojno-obrazovnom radu i to je najvažnije za našu djecu. Sada napokon možemo reći da imamo odgojiteljski par za svaku od naših 146 odgojnih skupina. I to je ono što je važno za naše roditelje kada imaju sigurnost da će isti odgojitelj njihovo dijete pratiti od 1.9. pa nadalje- istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Ana Mihaljević zahvalivši gradonačelniku Radiću što je prepoznao potrebe Dječjeg vrtića.

Uz učenje engleskoga jezika roditeljima će se u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem ponuditi ove godine i učenje njemačkog jezika, nastavit će se i škola plivanja i škola klizanja, a razmišlja se i o uvođenju dodatnih sportskih sadržaja.

Gradonačelnik Radić podsjetio je da je Grad Osijek na NPOO prijavio izgradnju tri nova vrtića (Tenja, Cvjetno naselje, Uske njive) i dogradnju dva postojeća vrtića (Latica i Sjenčica). Prođu li svi projekti Osijek će biti prvi veliki grad koji će riješiti problem nedostatka mjesta u vrtićima.

U novu pedagošku godinu koja počinje 1. rujna kreće 3.100 djece u 146 skupina.

Novim vrtićarcima i njihovim roditeljima gradonačelnik je zaželio sretan polazak u vrtić, a onima malo starijima sretan povratak.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content