Raspisan Javni poziv za dodjelu subvencija i donacija za razvoj i unapređenje lovstva na području Virovitičko-podravske županije

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, raspisao je Javni poziv za dodjelu subvencija i donacija za razvoj i unapređenje lovstva na području Virovitičko-podravske županije.

Javni poziv se raspisuje za sljedeće programe: Unos divljači u lovišta; Odstrel predatora; Kupovinu zemljišta za osnivanje remiza za divljač i/ili izgradnju lovačkog doma te lovnog strelišta; Razvoj lovnog turizma; Kupovinu zaštitne ograde za sprječavanje šteta od divljači (električni pastiri); Izgradnja i opremanje novih te adaptacija postojećih lovnotehničkih i lovnogospodarskih objekata, lovačkih strelišta, kao i hladnjače za pohranu mesa te sustava za otkožavanje i rasijecanje mesa od divljači.

Korisnici subvencije i donacije su lovozakupnici i koncesionari koji imaju u zakupu i/ili koncesiji zajednička ili državna lovišta (cijelo državno lovište ili veći dio državnog lovišta u Virovitičko-podravskoj županiji) na području Virovitičko-podravske županije, a nemaju dugovanja s naslova lovozakupnine ili koncesije, te ispunjavaju i druge uvjete i kriterije iz Odluke o novčanim potporama za razvoj i unapređenje lovstva na području Virovitičko-podravske županije. Najviši ukupni godišnji iznos subvencije za razvoj i unapređenje lovstva koji jedan korisnik može ostvariti iznosi 30.000,00 kuna. Najviši ukupan godišnji iznos donacije za razvoj i unapređenje lovstva koju jedan korisnik može ostvariti iznosi 100.000 kuna.

Javni poziv traje do iskorištenja sredstava, odnosno do 31. listopada 2022. godine, a uz pripadajuće obrasce, može se vidjeti na internet stranici Virovitičko-podravske županije u rubrici Natječaji ili OVDJE.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content