ROKOVO 2022. Velik broj posjetitelja na 11. VIROkreativi: U sklopu sajma rukotvorina održana i humanitarna radionica “Ljubav ne broji kromosome”

Lančići, prstenje, narukvice, naušnice, torbe, cipelice, drvenarije, dekorativni predmeti… Sve to, pa i još više Virovitičani i njihovi gosti imali su prilike vidjeti na 11. VIROkreativi, sajmu rukotovorina i izložbi koja je, kao dio programa Rokova, otvorena danas (ponedjeljak) na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića.

Šareni štandovi i još šareniji izlošci privukli su mnoštvo posjetitelja koji su zainteresirano šetali od jednog do drugog, te se i počastili sitnicom koja bi im se svidjela. Zadovoljstvo ovogodišnjim sajmom nije krila ni predsjednica Udruge “Unikat” Jasna Baranjec-Keserica.

– VIROkreativa je ove godine u nešto manjem obliku nego prijašnjih godina, ali mislim da je tu korona dala svoje pa se malo manje izlagača odazvalo. Imamo dvadesetak izlagača koji dolaze iz Osijeka, Koprivnice, Nedelišća, Darde, odsvuda nas ima, kao i naravno iz naše Virovitice, koja je domaćin sajmu – rekla je J. Baranjec-Keserica dok se stol predviđen za kreativnu radionicu za djecu polako punio.

Foto-99

Pomoću mnoštvo šarenih perlica te uz pomoć članica Udruge “Unikat” male ruke marljivo su izrađivale ogrlice i narukvice za mame i tate, prijatelje i simpatije. Nakon onih najmanjih na red su, što se radionica tiče, došli i oni stariji. Njihova radionica, čija tema je bila “Ljubav ne broji kromosome”, bila je humanitarnog karaktera, a radovi sudionika bit će poklonjeni Udruzi za Down sindrom Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, eat, foto: E. Aragović Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content