Tri penala i šest pogodaka na Maksimiru: Ludogorec završio susret s osam igrača, Dinamo izborio posljednju ‘stepenicu’ prije ulaska u LP

U uzvratnom susretu kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka zagrebački Dinamo na svom je Maksimiru, pred 14 tisuća gledatelja, pobijedio bugarski Ludogorec 4:2.

‘Modri’ su poveli zgoditkom Josipa Drmića u 12. minuti. Pet minuta kasnije gostujući  igrač Dominik Yankov morao je napustiti teren zbog drugog žutog kartona.

Mislav Oršić s dva svoja zgoditka, prvim u 27. minuti s bijele točke i drugim u 44. minuti iz igre povećao je na 3:0.

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Kiril Despodov smanjio je na 3:1. Isti igrač u 49. minuti drugog dijela svojim drugim zgoditkom, ovog puta s bijele točke, smanjio je na 3:2.

Brazilac u redovima bugarske momčadi, Rick, u 72. minuti zbog drugog žutog kartona morao je napustiti travnjak. U 87. minuti igrač Ludogoreca Žan Karničnik, nakon prekršaja u kaznenom prostoru dobio je crveni karton, a Bruno Petković udarcem s bijele točke postavio je konačnih 4:2.

Do kraja susreta gostujuću klupu morao je napustiti i predstavnik kluba. Ovom pobjedom Dinamo je osigurao plasman u UEFA Europa ligu, a pobjedom u dvostrukom ogledu s Bodø/Glimtom može izboriti UEFA Ligu prvaka.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content