Završen projekt “Složne ruke pomoći” zahvaljujući kojemu je 10 žena brinulo o 65 korisnika s područja općine Špišić Bukovica

U Špišić Bukovici je danas (srijeda) održana završna konferencija projekta „Složne ruke pomoći“ u sklopu projekta “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”. Ukupna vrijednost projekta je oko 925 tisuća kuna, a financiran je u stopostotnom iznosu i to 85 posto iz Europskog socijalnog fonda i 15 posto iz državnog proračuna RH. Zahvaljujući projektu bilo je zaposleno 10 žena koje su brinule o 65 krajnjih korisnika na području općine, te projektni asistent i terenski koordinator. Prema riječima općinskog pročelnika i voditelja projekta Tomislava Obrovca od korisnika i gerontodomaćica dobili su samo pozitivne reakcije te su prijavili i Fazu III. ovog projekta.

– S terena, od korisnika i njihovih obitelji, imamo samo pozitivne komentare, zovu nas i zahvaljuju nam tako da s istom prijavom idemo i u fazu III ovog projekta. Prijava je prošla administrativnu provjeru i sada čekamo odluku o prihvatljivosti ulaganja. Ta treća faza trajat će šest mjeseci zbog prijelaznog razdoblja do novog sedmogodišnjeg razdoblja. Naime, želimo nastaviti s projektom, odnosno fazom IV koja će biti raspisana na tri godine – istaknuo je T. Obrovac.

viber_slika_2022-08-24_12-04-11-056

Partneri na projektu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje-Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Virovitica. Cilj projekta bio je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, a svrha ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Projekt je trajao 16 mjeseci, a usluge su pružane 12 mjeseci.

Zaposlene žene krajnjim korisnicima pružale su usluge pomoći u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju čistoće stambenog prostora, pri oblačenju i svlačenju te briga o higijeni, pri plaćanju računa, dostavi lijekova te pružanja psihosocijalne podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo. Svaki krajnji korisnik na mjesečnoj bazi dobivao je i paket kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

viber_slika_2022-08-24_12-03-58-307

Nazočne na konferenciji tom su prigodom pozdravili i načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, predstojnik HZZ – Područni ured Virovitica Hrvoje Belobrk te projektna asistentica Nikolina Krmpotić, a nazočio je i direktor tvrtke Draft d.o.o. koja je izradila ovu uspješnu projektnu prijavu.

(www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

logo za projekt europski socijalni fond

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content