Završila druga faza projekta “PSS – Pomoć za sretniju starost” u sklopu kojega je 25 žena brinulo o više od 150 starijih osoba

U Poduzetničkom inkubatoru u Kladarama danas (ponedjeljak) je održana završna konferencija projekta “PSS – Pomoć za sretniju starost” koji se provodio u okviru programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“. Projekt je provodila Udruga umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača u partnerstvu s Općinom Pitomača, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Virovitica.

Završnoj konferenciji, između ostalih, nazočili su voditeljica projekta Željka Kovač, direktor tvrtke Draft d.o.o Davor Deskar, predsjednica Udruge umirovljenika Marica Kovačev te predstavnice CZZS Kristina Drpić i Katarina Grahovac.

– Drago mi je da smo bili nositelji ovog projekta i što smo pomogli, kako starijim osobama, tako gerontodomaćicama u zaposlenju. Želim naravno da se projekt nastavi te da krenemo u treću fazu projekta – rekla je predsjednica Udruge umirovljenika Marica Kovačev.

Projekt je izradila tvrtka DRAFT d.o.o., a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85 posto, dok je ostatak sredstva u iznosu od 15 posto osiguran iz Državnog proračuna RH. Projekt se provodio 12 mjeseci, a ukupna vrijednost iznosila je 2.315.150 kuna.

– Došli smo uspješno do kraja ovog projekta zahvaljujući Udruzi umirovljenika koji su bili nositelji projekta, a ovaj projekt ne i mogao zaživjeti u ovoj formi bez Udruge. Što se tiče treće faze, svi nestrpljivo čekamo odgovor. Znamo svi da smo i nakon prve faze projekta čekali par mjeseci da odobre drugu fazu, a tako se nadamo da će biti i treća uskoro odobrena. U trećoj fazi će broj osoba uključenih u projekt ostati isti, jedino se promijenio vremenski period. Nadamo se da će ova hvalevrijedna priča ići dalje – rekao je direktor tvrtke Draft d.o.o. Davor Deskar.

Kroz fazu II. projekta bilo je zaposleno 25 žena/gerontodomaćica koje su skrbile o minimalno 150 korisnika, odnosno starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju te jedan asistent projektnih aktivnosti i dva terenska koordinatora.

– Velika zahvala našim gerontodomaćicama i koordinatorima koji su u ovih godinu dana brinuli o najranjivijoj skupini, osobama starije životne dobi. Oni su kroz godinu dana rada pokazali i volju i empatiju za pomoć starijima kojima je ta pomoć i najpotrebnija. Zato se nadam se da ćemo vrlo brzo upriličiti početnu konferenciju III. faze ovog projekta Zaželi – za kraj je rekla voditeljica projekta Željka Kovač.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content