Marino Bloudek odličan na 72. Memorijalu Borisa Hanžekovića: Znao sam da sam spreman i uživao sam u svakom trenutku mitinga

U Zagrebu je proteklog vikenda održan 72. Memorijal Borisa Hanžekovića, miting iz Continental Tour Gold serije na kojemu je sudjelovao i virovitički atletičar Marino Bloudek.

Marino je nastupio u utrci na 800 metara i nakon 5 godina postigao novi osobni rekord za 65 stotinki. Rezultat s 1:48,16 je poboljšan na rezultat 1:47,51 što je jednako sedmom rezultatu svih vremena u Hrvatskoj. U jakoj konkurenciji zauzeo je 6. mjesto. Prvo mjesto pripalo je Danielu Hulleru (Mađarska), drugi je bio Norvežanin Sigurd Tveit, a treći Amel Tuka (BiH).

Odličan je ovo napredak za Virovitičanina koji brani boje riječkog Kvarnera, s obzirom da je ove godine popravio sve osobne rezultate. Trenutno je, pod vodstvom trenera Azuza Simcicha prvi u Hrvatskoj na 600, 800, 1000 i 1500 metara.

-Napokon jedna utrka s jakom konkurencijom! Uz male smetnje zbog gužve sam uspio spustiti osobni rekord nakon 5 godina za 65 stotinki. Znao sam da sam spreman i uživao sam u svakom trenutku mitinga. Odlična godina je iza mene i ispunjeni su gotovo svi ciljevi. S novim osobnim rezultatima ovo je pokazatelj vrijednog rada i dobra najava za još jakih natjecanja – zadovoljan ostvarenim bio je Bloudek.

Ove godine na stazi su se pojavili neki od najbržih ljudi na svijetu, a jednu od glavnih uloga imala je i najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković koja je ostvarila jubilarnu 10. pobjedu u bacanju diska.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content