Panel u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave: Predstavljeno devet projekata iz područja zaštite prirode, revitalizacije zaštićenih područja, turizma i gospodarstva OBŽ

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave, Javna ustanova Agencija za zaštitu prirode OBŽ je ove godine odlučila pozvati partnere i suradnike da predstave svoje projekte vezane uz zaštitu i očuvanje područja uz rijeku Dravu u proteklih godinu dana.

Tom prigodom, u Velikoj vijećnici Skupštine OBŽ održan je panel “Projekti i izazovi zaštite i održivog razvoja uz rijeku Dravu”. Na panelu predstavljeni projekti provedeni su na području Osječko-baranjske županije i šire, a nastavljaju se provoditi projekti iz područja zaštite prirode, revitalizacije zaštićenih područja, turizma i gospodarstva uz podršku Osječko-baranjske županije.

Sudionike panela i goste pozdravio je zamjenik župana Josip Miletić ističući kako Osječko-baranjska županija brine o svim vodama na svom području, posebice o rijeci Dravi. Voda je ključan resurs i stoga je važno očuvati je.

Predstavljeno je devet projekta čiji su nositelji Javna ustanova Agencija za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije, Javna ustanova Kopački rit, županijski Upravni odjel za turizam, kulturu i sport, Zeleni Osijek, Grad Belišće, Hrvatske vode i Hrvatske šume.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content