U pripremnim utakmicama za međunarodnu LWB ligu virovitičke košarkašice u Osijeku upisale dvije uvjerljive pobjede

Kadetkinje ŽKK Virovitice ove sezone igraju međunarodnu LWB ligu kontra vršnjakinja prvoligaških klubova iz Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske. U sklopu priprema za ovo natjecanje u Osijeku su organizirane dvije utakmice protiv podmlatka prvoligašica Murse. Prvu utakmicu su odigrale djevojke do 15 godina starosti odnosno predkadetkinje dok je drugu utakmicu odigrala ekipa kadetkinja koju čine i dio djevojaka koje su igrale prvu utakmicu.

U ambijentu prekrasne sportske dvorane Gradski vrt predkadetkinje ŽKK Virovitice od samog početka su se nametnule kao bolja ekipa i već nakon prve četvrtine vodile 27:7. Do poluvremena semafor je pokazao 47:15 da bi konačan rezultat iznosio 87:22 za odlično raspoložene igračice iz Virovitice.

Najefikasnija igračica bila je Alisa Lovreković koja je uz 26 postignutih koševa upisala i 4 asistencije i dva skoka. Maja Lena Bucifal postigla je 19 koševa uz 8 uspješnih skokova. Margareta Cenger postigla je 14 koševa uz 6 aistencija i jedan skok. Nika Gverić istaknula se je sa dvije pogođene trice i ukupno 8 koševa, ali također i 8 asistencija. Monika Požežanac Sabolić postigla je 7 koševa uz jednu pogođenu tricu dok je 6 koševa postigla Ena Salajić te dodala 5 asistencija i skok. Lana Bajivić postigla je 4 koša uz 6 uspješnih skokova, a u strijelce se je upisala i Dorotea Blažičević uz dvije asistencije. Tena Tolušić upisala je 3 asistencije dok je Lucija Petras upisala jedan skok.

z15

ŽKK Mursa Osijek – ŽKK Virovitica 22:87

ŽKK Virovitica: Ena Salajić 6, Nika Gverić 8, Margareta Cenger 14, Alisa Lovreković 28, Maja Lena Bucifal 19, Tena Tolušić, Lana Bajivić 4, Dorotea Blažičević 1, Monika Požežanac Sabolić 7, Lucija Petras. Trener Robert Fritz

Nakon odlične prezentacije u prvoj utakmici očekivala se znatno izjednačenija utakmica u srazu kadetkinja ova dva kluba. Iako je početak utakmice donio ponešto nervoze uskoro su Virovitičanke povezale svoje redove i počele krčiti put prema još jednoj pobjedi. Prva četvrtina završila je poprilično neizvjesno rezultatom 11:8 da bi tri trice za redom koje je ubacila Mia Deskar utakmicu okrenule u  smjeru pobjede košarkašica iz Virovitice. Trice su izgleda dodatno motiviralo i Luciju Cindrić koja je nastavila nemilosrdno puniti koš vršnjakinja iz Osijeka. Na poluvremenu je semafor pokazao rezultat 44:21, a nakon što su u drugom dijelu veliku minutažu dobile i mlađe djevojke iznenađenje je bilo da  je razlika nastavila rasti do konačnih pomalo neočekivnih 40 koševa razlike odnosno 88:48.

z17

Najefikasnija igračica utakmica bila je Lucija Cindrić sa 31 postignutim košem te 5 uspješnih skokova. Odlična je bila i Mia Deskar koja je u 21 postignuti koš ugradila čak 5 trica iz samo 7 pokušaja uz 4 lijepe asistencije i dva skoka. Lana Cindrić postigla je 12 koševa no tome je dodala i 8 skokova i dvije asistencije. Marta Leda Kalaš upisala je 8 koševa uz 5 skokova i 5 asistencija dok je Martina Sabo upisala također 8 koševa uz asistenciju. Lana Ojurović dodala je 4 koša uz 4 uspješna skoka dok su se u strijelce upisale i Dora Lakota Kovač  te Margareta Cenger koja je učinku dodala i 3 asistencije i 3 skoka. Nika Gverić i Alisa Lovreković upisale su asistenciju i skok, a Nika Pavelić i Maja Lena Bucifal po  skok.

ŽKK Mursa Osijek – ŽKK Virovitica 48:88

ŽKK Virovitica: Martina Sabo 8, Mia Deskar 21, Marta Leda Kalaš 8, Lana Cindrić 12, Lucija Cindrić 31, Lana Ojurović 4, Nika Pavelić, Nika Gverič, Margareta Cenger 2, Alisa Lovreković, Dora Lakota Kovač 2, Maja Lena Bucifal. Trener Robert Fritz.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content