U sklopu manifestacije Wine run danas je u Feričancima održan Festival Frankovke

U sklopu manifestacije Wine run, danas (subota) je u Feričancima održan Festival Frankovke te je u organizaciji URT Nexe team održana utrka na kojoj je bilo 80 sudionika. Utrka je krenula u 14.30 ispred osnovne škole i nastavila se kroz Feričanačke vinograde na dionici od 9 kilomatara.

Utrku je otvorio Tomislav Gall predsjednik Udruge URT Nexe team koji je i organizirao utrku. Istaknuo je kako je zadovoljan velikim odazivom sudionika i dogodine očekuje još veći broj. U ime općine Feričanci sve je pozdravio općinski načelnik Marko Knežević te se zahvalio svim udrugama koje su se odazvale i predstavile svoje proizvode i rad, poželivši dobrodošlicu svim posjetiteljima u općinu Feričance na Festival Frankovke.

Udruge koje su sudjelovale na festivalu i izložile svoje štandove su Enosopohia, Graševina Croatica, Udruga vinogradara, voćara i vinara Feričanci, DVD Feričanci, Policijska postaja Našice, Iskrice 1, Iskrice 2 Prijateljstvo Feričanci 1, Prijateljstvo Feričanci 2, Prijateljstvo Feričanci 3, Đanić rakije, Opg Tomić, Lovačka udruga Jelen, Lovačka udruga Kuna, Udruga zagoraca “Kaj”, Danijel Todorović- crne svinje, Goran Antolović- sirevi, Udruga voćara i vinogradara Našice, Ferila Lehki- kozji sir, a svi oni su predstavili svoje proizvode.

Josip Miletić se u ime župana OB županije zahvalio domaćinima i rekao kako će i ubuduće imati potporu županije u svakoj idućoj manifestaciji.

– Vino nije samo proizvod koji se proba i kuša, nego je ono i stil života ovdje u Feričancima gdje od one bobice radite zlatnu kapljicu. Čuli smo od Ivana Ergovića da je ovogodišnja berba bila odlična pa ćemo i nagodinu kušati vrhunska vina- istanuo je Miletić.

Ines Resler je ispred Turističke zajednice grada Našica rekla kako je Turistička zajednica u suradnji s općinom Feričanci podržala ovu utrku i kako je ovo odlično organizirano.

– U svrhu turizma kontinentalne Hrvatske mogu reći da je ovo primjer kako treba raditi- istaknula je Resler.

Manifestacija je završila dodjelom medalja pobjednicima. Među muškim natjecateljima medalje su osvojili Darko Dolovski za prvo, Matija Fapali za drugo, a Krešimir Žagar za treće mjesto. Kod žena prvo je mjesto osvojila Jasna Plemeniti, drugo Katarina Ciprić, a treće Ivana Devald.

(www.icv.hr, rš, E. Šubić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content