U Učeničkom domu Virovitica održana projektna konferencija projekta „Formula za znanost“

U sklopu projekta „Formula za znanost“ danas (srijeda) je u prostorijama Učeničkog doma Virovitica održana projektna konferencija na kojoj su predstavljene aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola koje sudjeluju na istoimenom projektu. Projekt traje 24 mjeseci, a njegova vrijednost je 2.334.447,39 kuna, a realizira se uz potporu Europske unije u Operativnom programu Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.

Projektom „Formula za znanost“ Udruga Pozor! te partneri Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske i Društvo „Naša djeca“ grada Gospića, žele kreirati i provoditi nove inovativne programe u svrhu popularizacije znanosti, a osobito kemije kod učenika osnovnih i srednjih škola

Iz udruge navode kako volonteri svih dobnih skupina žele doprinijeti povećanju kvalitete života građana pomoću projekata, medijskih i obrazovnih aktivnosti kako bi potaknuli kreativnost i stvaralaštvo. Projektima koje provode djeluju na više različitih područja kao što su to zaštita okoliša i prirode te održivi razvoj, zatim obrazovanje, znanost i istraživanje, demokratska politička kultura i ljudska prava te kultura i umjetnost.

– Učenički dom u Virovitici preko Udruge učeničkih domova RH partner je na ovom zanimljivom projektu. Iznimno smo zadovoljni aktivnostima za učenike koje ovaj projekt nudi jer su drugačije, inovativne i zanimljive. Učenici se rado odazivaju i vesele radu na ovom projektu, a radionice će s učenicima provoditi volonterke na projektu: prof. kemije Silvija Bašić i odgajateljica Lucija Viktorija Suvajac. Ovim putem naglašavamo važnost rada s nadarenom djecom te da im treba pružiti što više ovakvih sadržaja s ciljem inkluzije u znanost, u STEM područje – poručila je ravnateljica Učeničkog doma u Virovitici Martina Tišljar.

Ovom prilikom učenicima Učeničkog doma predstavljen je kratki priručnik u kojem su vidljivi sadržaji radionice koje će se naknadno provoditi. Učenici su odabrali koje od ponuđenih radionica im se najviše sviđaju te podijelili svoje doživljaje s vršnjacima.

(www.icv.hr, Učenički dom Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content